8.1.15

Πολιτικά παιχνίδια της ΕΚΤ...


«Αυστηρά μηνύματα προς την Αθήνα» εμφανίζεται να στέλνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ωστόσο το περιεχόμενο της είναι πανομοιότυπο με τις...
δηλώσεις Ντράγκι προ δύο μηνών περίπου.

Σύμφωνα με τη γραπτή ανακοίνωση, που εκδόθηκε κατόπιν ερωτημάτων εκπροσώπων του Τύπου, «η συνέχιση της (σ.σ. τραπεζικής) χρηματοδότησης (waiver) βασίζεται στην τεχνική επέκταση του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έως το τέλος του Φεβρουαρίου 2015 και στην ύπαρξη ενός προγράμματος από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Βασίζεται, επίσης, στην εκτίμηση μιας επιτυχούς ολοκλήρωσης της τρέχουσας αξιολόγησης και στην (σ.σ. επίτευξη) συναίνεσης σχετικά με την διάδοχη συμφωνία μεταξύ των Ελληνικών Αρχών, σε συνεννόηση με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ».

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η αναφορά βασίζεται στην τεχνική επέκταση του προγράμματος του EFSF μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου 2015 (δίμηνη παράταση του μνημονίου).

Υπενθυμίζεται ότι η χρηματοδότηση αυτή αφορά αξιόγραφα και λοιπούς τίτλους που καταθέτουν οι ελληνικές τράπεζες στην ΕΚΤ για την εξασφάλιση ρευστότητας.

Θα πρέπει να σημειώσουμε επίσης πως από χθες ήταν γνωστό στα δημοσιογραφικά γραφεία πως θα υπήρχε σχετική παρέμβαση, με τη διαρροή να γίνεται από υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος.

Πρόκληση από ΕΚΤ προς Έλληνες ψηφοφόρους

Η υποψήφια βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σχολιάσει δεικτικά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζας. «Διαβάσαμε την ανακοίνωση-πρόκληση της ΕΚΤ που ζητά από την Ελλάδα να συμφωνήσει για την 'επόμενη' μέρα του Μνημονίου, αποδεχόμενη την υπογραφή 'συμφωνίας συνέχισης του προγράμματος με Ε.Ε και ΔΝΤ', όπως αποκαλεί τα 2 νέα Μνημόνια», σχολιάζει αρχικά.

«Στόχος τους η παροχή άλλων 25 δις ευρώ (25.000.000.000!!!) για να επιβιώσουν οι δήθεν υγιείς τράπεζες που υποτίθεται ότι πέρασαν πρόσφατα τα stress tests της ίδιας της ΕΚΤ…», συμπληρώνει.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, «δεν θα μπορούσαμε να διατυπώσουμε πιο ξεκάθαρα το διακύβευμα της 25ης Ιανουαρίου. Από τη μια πλευρά έρχονται νέα Μνημόνια και από την άλλη η απαλλαγή της Πατρίδας από την ξένη εξάρτηση», τονίζεται.

Η δήλωση καταλήγει, «από την μια και νέες παροχές ύψους 25 δις ευρώ στους τραπεζίτες. Κι από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων η δέσμευση για υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων των Ελλήνων. Η επιλογή είναι ξεκάθαρη».
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: