29.1.15

Βαρουφάκης: Η ΕΕ να σεβαστεί την εθνική μας κυριαρχία...



Τα media παραποίησαν την τοποθέτηση Τσίπρα...
Για το θέμα που προέκυψε με την δυσφορία του Αλέξη Τσίπρα, που δεν ρωτήθηκε η Αθήνα για το εάν συναινεί με την απόφαση των αρχηγών κρατών μελών της Ε.Ε. για τις κυρώσεις στην Ρωσία, τοποθετήθηκε ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Με κείμενο στο...
ιστολόγιο του σχολιάζει πως τίθεται θέμα σεβασμού της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και πως τα media παραποίησαν την τοποθέτηση Τσίπρα μεταφέροντας τη ως «βέτο».

Στο προσωπικό του site ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει:

«Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τα υπουργεία μας, τα media "χτύπησαν" ξανά. Ο παγκόσμιος Τύπος κατακλύστηκε από δημοσιεύματα σχετικά με το πώς το τμήμα εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην υποτιθέμενη πρώτη της κίνηση, που ήταν να ασκήσει "βέτο" στις νέες κυρώσεις στη Ρωσία.

Δεν είμαι ο καταλληλότερος για να μιλήσω για εξωτερική πολιτική αλλά παρόλα αυτά, πρέπει να καταθέσω την προσωπική μου άποψη.

Ο υπουργός Εξωτερικών μας, ο Νίκος Κοτζιάς, μας ενημέρωσε ότι από την πρώτη μέρα στην νέα δουλειά του είδε στις ειδήσεις των ευρωπαϊκών μίντια, ότι η Ε.Ε. προχώρησε σε νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας ομόφωνα.

Το πρόβλημα εδώ είναι ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν ρωτήθηκε ποτέ σχετικά με το αν είναι σύμφωνη!», γράφει ο υπουργός Οικονομικών και συνεχίζει: 

«Άρα, ξεκάθαρα, το ζήτημα δεν είναι το αν η χώρα μας συμφωνεί ή διαφωνεί με τις κυρώσεις.

Το ζήτημα είναι αν η άποψη μας θεωρείται δεδομένη χωρίς καν να είναι!

Από την πλευρά μου, επαναλαμβάνω πως δεν έχω τα προσόντα να μιλάω για εξωτερικά θέματα αλλά όλο αυτό θέτει εν αμφιβόλω τον σεβασμό της εθνικής μας κυριαρχίας.

Μπορούν οι δημοσιογράφοι όλου του κόσμου να καταλάβουν τη διαφορά ανάμεσα στο να διαμαρτύρεσαι επειδή δεν ερωτήθηκες με το να διαμαρτύρεσαι για τις κυρώσεις;

Ή είναι τόσο περίπλοκο πια;», καταλήγει ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: