3.1.15

Το ΠΑΣΟΚ (αν… μπει στη Βουλή) θέλει συγκυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ ...


 Οριστικο τέλος στην πολιτική συμπόρευση με τη Νέα Δημοκρατία σε κυβερνητικό επίπεδο βάζει το ΠΑΣΟΚ, καθώς στην περίπτωση που μπει στην επόμενη Βουλή, θα επιδιώξει συμμαχική κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επτά στελέχη του...
Κινήματος μιλούν στην εφημερίδα “Αγορά” του Νίκου Χατζηνικολάου, και αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιομιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, και με στόχο την επίτευξη πολιτικής σταθερότητας μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δείχνουν στην κατεύθυνση του απεγκλωβισμού από τη Νέα Δημοκρατία, είναι οι Κώστας Σκανδαλίδης, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Πάρις Κουκουλόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Μιχάλης Κασσής, Γιάννης Κουτσούκος και Χρήστος Πρωτόπαππας.
Μετά την ίδρυση νέου κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ πιέζεται εκλογικά και κοινωνικά, και η συμμετοχή του στην επόμενη Βουλή κάθε άλλο παρά δεδομένη θεωρείται, στο πλαίσιο της διάσπασης των δυνάμεων του χώρου.
Και ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος πάντως έχει ακολουθήσει το τελευταίο διάστημα προσεκτική τακτική απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, παραμερίζοντας τη σφορή κριτική του παρελθόντος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: