10.1.15

«Θα κάνουμε εμετό με όσους ξαφνικά δηλώνουν φίλοι μας»...


Καυστικό σχόλιο από Ολλανδό σκιτσογράφο του Charlie Hebdo...
O Ολλανδός σκιτσογράφος της εφημερίδας Σαρλί Εμπντό, Βίλεμ, δήλωσε σήμερα στον ολλανδικό Τύπο ότι νιώθει αηδία για εκείνους που...
"ξαφνικά, υποστηρίζουν ότι είναι φίλοι μας" στον απόηχο της επίθεσης εναντίον των γραφείων του σατιρικού εντύπου και καταφέρθηκε μεταξύ άλλων εναντίον της προέδρου του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν.

«Αποκτήσαμε πολλούς καινούργιους φίλους, όπως τον πάπα, τη βασίλισσα Ελισάβετ ή (τον πρόεδρο της Ρωσίας) Πούτιν: αυτό με κάνει να γελάω πολύ» είπε με ειρωνική διάθεση σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στην ολλανδική εφημερίδα της κεντροαριστεράς Volkskrant: «η Μαρίν Λεπέν είναι ενθουσιασμένη καθώς οι ισλαμιστές άρχισαν να πυροβολούν λίγο πολύ παντού» τόνισε ο ίδιος.

Ερωτηθείς σχετικά με τη υποστήριξη που εξέφρασε ο αρχηγός της ακροδεξιάς στην Ολλανδία, ο Γκέρτ Βίλντερς, ο Βίλεμ απάντησε: «θα κάνουμε εμετό σε εκείνους που, ξαφνικά, δηλώνουν ότι είναι φίλοι μας».

Στην ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με την παγκόσμια συμπαράσταση που έχει εκδηλωθεί μετά την επίθεση εναντίον της εφημερίδας, ο 73χρονος σκιτσογράφος, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Μπέρναρντ Χόλτροπ, εκείνος υπογράμμισε ειρωνευόμενος: «δεν έχουν ποτέ δει τη Σαρλί Εμπντό».

«Πριν από μερικά χρόνια χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους του Πακιστάν για να διαδηλώσουν εναντίον της Σαρλί Εμπντό. Δε γνώριζαν τι ακριβώς ήταν» υποστήριξε.

«Τώρα είναι το αντίθετο, όμως εάν ο κόσμος διαδηλώνει προκειμένου να υπερασπιστεί την ελευθερία του λόγου, είναι φυσικά ένα καλό πράγμα» κατέληξε.

Ο Βίλεμ ταξίδευε με το τρένο την Τετάρτη και βρισκόταν μεταξύ Λοριάν και Παρισιού όταν έμαθε τα νέα της επίθεσης εναντίον της Σαρλί Εμπντό.

«Δεν πήγαινα ποτέ στις συσκέψεις της συντακτικής ομάδας καθώς δε μου άρεσε» είχε δηλώσει στην εφημερίδα Liberation. «Αυτό μου έσωσε την ζωή, πιθανόν».

Ο ίδιος είχε επιμείνει στη σημασία να συνεχιστεί η έκδοση της εφημερίδας και η δημοσίευση των σκίτσων της: «εάν όχι, εκείνοι έχουν κερδίσει», είχε υπογραμμίσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

- See more at: http://left.gr/news/tha-kanoyme-emeto-se-osoys-xafnika-dilonoyn-filoi-mas#sthash.bKtRYfUR.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: