28.1.15

Η πρώτη ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ.Σακελλαρίδη...




Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, στην πρώτη του άτυπη ενημέρωση προς τους πολιτικούς συντάκτες, ανέφερε ότι θα υπάρχει...
εβδομαδιαία λειτουργία ενός άτυπου κυβερνητικού συμβουλίου των δέκα υπουργών, με τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς Επικρατείας και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Επίσης, το υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάζει με την πλήρη σύνθεσή του μία φορά τον μήνα.

Πρόσθεσε ότι θα υπάρχει κυβερνητικό συμβούλιο οικονομικής πολιτικής υπό την προεδρία του Γιάννη Δραγασάκη, με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών.

Σε ό,τι αφορά την ομιλία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε συλλογική λειτουργία του κυβερνητικού σχήματος, σε κλίμα αλληλεγγύης και εμπιστοσύνης, προσοχή στις τοποθετήσεις των υπουργών, ενώ πρόσθεσε ότι όλα θα τεθούν στο τραπέζι κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων.

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε ζητήματα πολιτικού ήθους και ύφους, ακόμα και στα βασικά, όπως τον περιορισμό κάθε είδους σπατάλης, τη συρρίκνωση των αστυνομικών φρουρών, των μετακλητών υπαλλήλων, αλλά και την πραγματοποίηση των απαραίτητων ταξιδιών στην οικονομική θέση.

Τονίστηκε, επίσης, ότι πρέπει να επιδεικνύεται ιδιαίτερος σεβασμός στους λειτουργούς της Δημόσιας Διοίκησης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η ώρα της σύσκεψης των υπουργών Γ. Δραγασάκη, Γ. Βαρουφάκη και Γ. Σταθάκη, παρόντος του πρωθυπουργού, με αντικείμενο την προετοιμασία ενόψει της επίσκεψης του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και του επικεφαλής του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ.

Ερωτηθείς για το φερόμενο ως προσχέδιο συμφωνίας για το χρέος, το οποίο εμφανίστηκε σε ιταλικά ΜΜΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο προσχέδιο, προσθέτοντας ότι από τις επόμενες μέρες ξεκινά η διαπραγμάτευση.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του επιτελείου του υπουργείου Εξωτερικών με αντικείμενο το ταξίδι του υπουργού Νίκου Κοτζιά στις Βρυξέλλες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι δεν έχει γίνει συζήτηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης είναι να «τρέξει» αυτές τις πρώτες μέρες.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: