23.1.15

Επιμένει ο Σίμος Κεδίκογλου για το λουκέτο στην ΕΡΤ

Ανυποχώρητος ο Σίμος Κεδίκογλου για το λουκέτο της ΕΡΤ. Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος μαζί με το Γιάννη Στουρνάρα υπέγραψε το λουκέτο στην κρατική ραδιοτηλεόραση, επαναλαμβάνει τον ισχυρισμό πως “ήταν...
αδύνατη η εξυγίανση εν λειτουργία της ΕΡΤ”, αλλά διαμαρτύρεται πως έχασε “παράνομα το δικαίωμα στην υγειονομική περίθαλψη και στη συνταξιοδότηση” από τη διαγραφή του από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ”. Παραγνωρίζει φυσικά πως με την απόφασή του αυτή απολύθηκαν μέσα σε μια μέρα 2.696 εργαζόμενοι.
Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στο http://news4all.gr και το επίμαχο απόσπασμα του Σίμου Κεδίκογλου για την ΕΡΤ,  έχει ως εξής:
“Ήμουν κυβερνητικός και όχι επαγγελματικός εκπρόσωπος. Υλοποίησα μία κυβερνητική απόφαση, που γνώριζα ότι ήταν απαραίτητη. Ήταν αδύνατη η εξυγίανση εν λειτουργία της ΕΡΤ. Ήξερα ότι θα δεχθώ επίθεση, αλλά δεν έχω μάθει να λιποψυχώ στα δύσκολα. Δεν φανταζόμουν βέβαια ότι θα γίνει η οικογένειά μου στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων, ή ότι οι συνδικαλιστές των πολιτικών μου αντιπάλων θα μου στερούσαν παράνομα το δικαίωμα στην υγειονομική περίθαλψη και στη συνταξιοδότηση… Θέλω να επισημάνω πάντως ότι η ΕΡΤ στοίχιζε 300 εκατ. ετησίως, ενώ η ΝΕΡΙΤ στοιχίζει 100 εκατ. Οι Έλληνες εξοικονόμησαν δηλαδή 200 εκατ. ευρώ  και θέλω να υπενθυμίσω ότι οι τελευταίες μειώσεις σε συντάξεις έγιναν για μόλις 50 εκατομμύρια. Όταν έχω θέση ευθύνης θεωρώ υποχρέωσή μου να φροντίζω το κοινωνικό σύνολο και όχι τη συντεχνία μου».

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: