28.1.15

Τα μηνύματα της νέας κυβέρνησης...

Η νέα κυβέρνηση, όπως κάθε κυβέρνηση, θα κριθεί ασφαλώς από το έργο της. Εν αναμονή της παραγωγής έργου υπάρχουν οι καλές προθέσεις, που πηγάζουν από τις δεσμεύσεις της, όσο και τα...
μετρημένα λόγια των στελεχών της κατά την ανάληψη των καθηκόντων τους. Η κυβέρνηση πρέπει ασφαλώς να υπερβεί τυχόν προβλήματα συντονισμού μεταξύ υπουργών, αναμενόμενα λίγο - πολύ όταν πρόκειται για σύνθετα οργανωτικά σχήματα και κυβερνήσεις συνεργασίας. Πρέπει επίσης ορισμένοι νέοι υπουργοί να συνειδητοποιήσουν, αν και πιθανότατα θα το έχουν ήδη συνειδητοποιήσει, ότι δεν είναι πλέον πολιτικοί σχολιαστές, αλλά κυβερνητικά στελέχη, τα οποία οφείλουν να παράγουν έργο βάζοντας στην άκρη ορισμένες προσωπικές τους απόψεις προς χάριν πιο λελογισμένων συλλογικών προσεγγίσεων.

Να δούμε, όμως, μερικά από τα πρώτα μηνύματα που εκπέμπει το νέο κυβερνητικό σχήμα. Πρώτα απ' όλα πρόκειται για κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που σημαίνει ότι αναγκαστικά θα γίνουν συμβιβασμοί σε ορισμένα λιγότερο επίκαιρα θέματα, ενώ σε άλλα θα αναζητηθούν κοινοί τόποι. Κεντρικές δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης αποτελούν η διαπραγμάτευση με τους δανειστές, η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων και η λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών, που είχαν ευτελισθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά. 

Αυτό το μήνυμα είναι το πιο ηχηρό...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Σταύρου Καπάκου εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: