5.1.15

Στον ανακριτή ο Χριστόδουλος Ξηρός...

Στον ανακριτή ο Χριστόδουλος Ξηρός
Ενώπιον του 11ου τακτικού ανακριτή βρίσκεται από τις 13.00 εκ νέου ο Χριστόδουλος Ξηρός, προκειμένου να απολογηθεί για τις βαριές κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος του σχετικά με τα ευρήματα στο σπίτι της Αναβύσσου.
Ο ...
ανακριτής έδωσε προθεσμία στον κατηγορούμενο για τυπικούς λόγους, προκειμένου να συνταχθεί κατηγορητήριο σε βάρος του, καθώς ο ίδιος ο Χρ. Ξηρός, σύμφωνα με τον συνήγορό του Φρ. Ραγκούση, δεν έχει πρόθεση να λογοδοτήσει στην Δικαιοσύνη.
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο Εισαγγελείς που ορίστηκαν να μελετήσουν την δικογραφία για τον οπλισμό που κατείχε ο Χριστόδουλος Ξηρός απήγγειλαν ποινική δίωξη σε βάρος του για κατηγορίες που αφορούν μεταξύ άλλων τη συγκρότηση και διεύθυνση άγνωστης ως τώρα τρομοκρατικής οργάνωσης, αλλά και για διακεκριμένη περίπτωση κατοχής όπλων.
Ενώπιον των Εισαγγελέων ο Χριστόδουλος Ξηρός αρνήθηκε να αναφερθεί σε όσα του αποδίδονται. Είπε ωστόσο, προαναγγέλλοντας στην ουσία την στάση που θα τηρήσει, ότι «η χώρα μας τελεί υπό ξένη κατοχή της τρόικας και της Μέρκελ και θεωρώ υποχρέωση μου την αντίσταση». «Όσοι μηχανισμοί στηρίζουν τις κατοχικές δυνάμεις καθώς και τους ντόπιους δοσίλογους, θεωρώ ότι δεν έχουν καμία δικαιοδοσία να μου ζητήσουν τον λόγο. Αντιθέτως, σαν μέρος του μηχανισμού, εσείς είστε αυτοί που πρέπει να απολογηθούν στον λαό και την ιστορία», ανέφερε.
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: