10.1.15

Βορίδηη, πες αλεύρι...




Ο Ψινάκης σε γυρεύει!...
Διάβαζα και δεν πίστευα τα μάτια μου. «Η υπέροχη Λίμνη του Μαραθώνα αποχαρακτηρίστηκε», λέει «και θα γίνει ένας Παράδεισος με βαρκάκια, ποδηλατόδρομους, jogging κλπ».
Τώρα από τι αποχαρακτηρίστηκε θα σας γελάσω. Από...
υπέροχη αποχαρακτηρίστηκε; Από λίμνη αποχαρακτηρίστηκε; Την βαρκάδα την καταλαβαίνω. Την ποδηλασία και το τζόγκινγκ, αδυνατώ να κατανοήσω πως θα γίνονται μέσα στη λίμνη; Αυτά μόνο τα στραμπουληγμένα ελληνικά του μπάρμπα-Ηλία και του «Πρώτου Θέματος» μπορούν να τα εξηγήσουν.

Αυτό που σίγουρα κατάλαβα είναι πως «για να γίνει τόσο γρήγορα πράξη αυτό το δύσκολο έργο!!!», συνέπραξαν δύο γίγαντες της πολιτικής ζωής: Ο Μαυρουδής (Μάκης) Βορίδης και η Εύη Χριστοφιλοπούλου. Διότι το έργο, εάν αντελήφθην καλώς, έγινε ήδη πράξη στο τάκα-τάκα!

Θα σαλτάρω!

Ο πρώτος, προφανώς, υπό την ιδιότητα του υπουργού Υγείας έχει την αρμοδιότητα να αποχαρακτηρίζει …λίμνες όπως άλλωστε και η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που πρόλαβε κι άρπαξε τη μπουκιά από το στόμα του Κυριάκου. Αποθαυμάζω αμφοτέρους τους υπουργάρες στη σχετική φωτογραφία.

1.

Το ύφος, και μόνο, του Βορίδη μαρτυρεί τη βαθύνοια του ανδρός. Ποιος είναι; Ο Πάττον πρίν από τη μάχη των Αρδεννών; Ο Ρόμμελ πρίν από τη μάχη του Τομπρούκ; Προς τον δεύτερο μού φέρνει…

Η Χριστοφιλοπούλου με το βλέμμα καρφωμένο στον φακό και προς το (αβέβαιο) μέλλον.

Ο Ψινάκης μες την καλή χαρά ως συνήθως. Θα κανουμε τη βαρκάδα μας, θα βουτάμε τις ποδάρες μας στο γάργαρο νερό και ενίοτε θα ρίχνουμε και κανένα παρόχθιο κατούρημα. Έλληνες τε και αλλοδαποί. Ινδοί, Πακιστανοί και ένιοι Ιρανοί παρεπιδημούντες εις το ιστορικόν πεδίον της μάχης του Μαραθώνος, δεξιά καθώς βγαίνουμε από τα θερμοκήπια. Άσε που μπορεί να βρεθεί και κανένας Τζιχαντιστής να ρίξει μέσα κανένα γκαζοντενεκέ αρσενικό ή να ζωστεί με εκρηκτικά και να ανατινάξει το φράγμα και πούμε το νερό, νεράκι. Και τότε ποιος ακούει τον Σαμαρά…

Θα σαλτάρω!

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: