11.1.15

Άνδρας που μοιάζει στον Κουλιμπαλί...

... αναλαμβάνει την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Παρίσι (BINTEO).
Καταφθάνουν οι πρώτοι διαδηλωτές...
Ένας άνδρας που μοιάζει με τον Αμεντί Κουλιμπαλί ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που στοίχισε την ζωή σε μία αστυνομικό την Πέμπτη σε προάστιο του Παρισιού εκ μέρους της...
οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα στο διαδίκτυο.

Αυτός ο άνδρας υποστήριξε ότι ενήργησε «εναντίον της αστυνομίας», ενώ στους υπότιτλους που έχουν ενσωματωθεί έπειτα από τεχνική επεξεργασία αναφερόταν ότι πρόκειται για τον Αμεντί Κουλιμπαλί και διευκρινιζόταν ότι εκείνος σκότωσε μία αστυνομικό στο Μονρούζ και διέπραξε την Παρασκευή την επίθεση εναντίον του εβραϊκού παντοπωλείου στο ανατολικό Παρίσι.

«Καταφέραμε να συγχρονιστούμε προκειμένου να επιτεθούμε την ίδια χρονική στιγμή» συνέχισε ο άνδρας αφού αναφέρθηκε στην επίθεση εναντίον της εφημερίδας Σαρλί Εμπντό την Τετάρτη από τους αδελφούς Κουασί.

Ο Αμεντί Κουλιμπαλί είχε σκοτωθεί την Παρασκευή από τους αστυνομικούς.


πηγη topontiki.gr

Καταφθάνουν οι πρώτοι διαδηλωτές

Λίγες μόλις ώρες προτού ξεκινήσει η μεγαλειώδης πορεία κατά της τρομοκρατίας, στις 16:00 ώρα Ελλάδας, στο κέντρο του Παρισιού και ήδη χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

«Να κραδαίνετε τα στυλό σας» ή «Ελευθερία, ισότητα, σχεδιάζετε, γράφετε» είναι μερικά μόνο από τα συνθήματα που γράφουν τα πανό των διαδηλωτών που αποτίνουν φόρο τιμής στα 17 θύματα των επιθέσεων που διέπραξαν οι 3 τζιχαντιστές αυτήν την εβδομάδα: στους 12 ανθρώπους που σκοτώθηκαν στην έφοδο εναντίον των γραφείων της σατιρικής εφημερίδας Σαρλί Εμπντό την Τετάρτη, στην αστυνομικό που έχασε την ζωή της σε μία επίθεση με πυροβολισμούς και στους 4 ομήρους που σκοτώθηκαν σε ένα εβραϊκό σούπερ μάρκετ την Παρασκευή.

Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές και περίπου 50 ηγέτες και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι ξένων κρατών αναμένεται να λάβουν μέρος στην ιστορική αυτή κινητοποίηση που πραγματοποιείται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: