27.1.15

Δεν βλέπει την αναγκαιότητα για ένα κούρεμα, ο Γιούνκερ...




Σε συνέντευξή του στην γερμανική δημόσια τηλεόραση (ARD) ο πρόεδρος της Κομισιόν Γιούνκερ δήλωσε ότι δεν βλέπει την αναγκαιότητα για ένα κούρεμα και χαρακτήρισε «φλυαρία» τα σενάρια περί ...
Grexit.

«Συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για την εκλογή του και ορίσαμε συνάντηση για την επόμενη εβδομάδα. Συμφωνήσαμε ότι θα συνεργαστούμε προς το συμφέρον της Ελλάδας και της σταθερότητας στην ευρωζώνη στο πλαίσιο ενός εποικοδομητικού διαλόγου», δήλωσε σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του πρώτου προγράμματος της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης (ARD) ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις της δημοσιογράφου για το τι θα κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμμείνει σε διαπραγματεύσεις για «κούρεμα», ο πρόεδρος της Κομισιόν αντέδρασε με τη γνωστή του ψυχραιμία, δηλώνοντας ότι κατά την άποψή του «δεν υπάρχει ανάγκη δράσης» για το ελληνικό χρέος. Ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους «δεν βρίσκεται στο ραντάρ της Κομισιόν. Ούτε υπάρχει πλειοψηφία στην ευρωζώνη προς αυτή την κατεύθυνση. Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα δεν χρειάζεται προς το παρόν τουλάχιστον ένα κούρεμα, διότι η αποπληρωμή των πιστώσεων έχει επιμηκυνθεί μέχρι το 2020 και τα επιτόκια έχουν μειωθεί», είπε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ τόνισε ωστόσο ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να προσανατολιστεί στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Οι δεσμεύσεις παραμένουν. Το πώς η Ελλάδα θα τις εφαρμόσει μπορούμε να το συζητήσουμε, αλλά δεν θα υπάρξει επιστροφή στις δυσκολίες και στη σύγχυση του παρελθόντος», είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν.|

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εξήρε τις προόδους της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια. Το ζητούμενο είναι τώρα η Ελλάδα να συνεχίσει πάνω σε αυτή τη βάση έτσι ώστε να υπάρξει περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να γίνουν επενδύσεις στη χώρα, υπογράμμισε.

Τέλος, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ απέκλεισε μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. «Πρόκειται περισσότερο για φλυαρία παρά για ανάλυση στη βάση συγκεκριμένων στοιχείων», είπε καταλήγοντας ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πηγή: dw.de

Δεν υπάρχουν σχόλια: