21.1.15

Επίθεση...φιλίας...

Μετά από 3 χρόνια κατασυκοφάντησης της Αριστεράς και των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του καταρρέοντος ΠΑΣΟΚ σκέφτεται ακόμα και...
"συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ" ενώ χαρακτηρίζει απίθανο το ενδεχόμενο ενός grexit

Αναλυτικά:

Το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να υποστηρίξει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μόνο στο πλαίσιο μιας ευρείας φιλοευρωπαϊκής συμμαχίας, δήλωσε την Τετάρτη ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

"Επιθυμούμε να είμαστε μέρος μιας εθνικής συνεργασίας, όχι απαραίτητα ένας κυβερνητικός εταίρος, αλλά εάν η χώρα μάς χρειάζεται, είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε", επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι το να κυβερνήσει "ο ΣΥΡΙΖΑ μόνος του ή το να συμμαχήσουμε μόνον με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αρκεί".

Ο κ. Βενιζέλος έθεσε σαν προϋπόθεση συνεργασίας με οποιοδήποτε κόμμα, την δέσμευση για ολοκλήρωση των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων για το πρόγραμμα στήριξης με την διεθνή τρόικα των πιστωτών και για την μετάβαση στην μεταμνημονιακή εποχή, καθώς και στην αποφυγή κινήσεων που θα εγείρουν κινδύνους.

Μια προϋπόθεση είναι πως οι όποιοι κυβερνητικοί εταίροι θα πρέπει να "αντιλαμβάνονται όλοι πως οι βιαστικές, ερασιτεχνικές προτάσεις είναι επικίνδυνες, αυξάνουν τους κινδύνους για τη χώρα" και υπάρχει "ο κίνδυνος ενός σοκ ή της απογοήτευσης" που θα προκαλέσει η διάψευση των προσδοκιών που έχουν δημιουργήσει οι "εύκολες υποσχέσεις" του ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε.

Απίθανο ένα 'Grexit'

Αναφερόμενος στα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «απίθανό» ένα τέτοιο ενδεχόμενο, συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι η προεκλογική περίοδος αποτελεί δημοσιονομικό πλήγμα για την χώρα.

Τέλος, σε ένα μήνυμα προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε:

"Θέλω να τους ζητήσω να σεβαστούν την αξιοπρέπεια και την εθνική κυριαρχία του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός είναι αυτός που πρέπει να επιλέξει το μέλλον του και την κυβέρνησή του. Η Ευρώπη και το διεθνές σύστημα πρέπει να διαπραγματευθούν με τη νόμιμη ελληνική κυβέρνηση"...
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: