9.1.15

Καταδικάζει το μακελειό στο Παρίσι η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος...

Η Ελλάδα δεν θα αποτελέσει ποτέ στόχο ακραίων ισλαμιστών, εκτιμάει ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος
Καταδικαστέο και...
αποτρόπαιο χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος, Ναΐμ Ελγαντούρ, την επίθεση στο γαλλικό περιοδικό, Charlie Hebdo.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο in.gr, ανέφερε ότι «η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος καταδικάζει το αποτρόπαιο γεγονός που συνέβη την Τετάρτη στο Παρίσι», ενώ τόνισε ότι «πρέπει να βρούμε ποιος πραγματικά είναι πίσω από τέτοιες προβοκάτσιες κατά του Ισλάμ, οι οποίες σκοπό έχουν να ενισχύσουν την ακροδεξιά στην Ευρώπη».

Συνέχισε λέγοντας: «Δεν πιστεύω πως το συγκεκριμένο τρομοκρατικό χτύπημα έγινε από Ισλαμιστές, αλλά πιθανότατα από μυστικές υπηρεσίες και ο λόγος είναι ότι ο κ. Ολάντ ψάχνει τρόπο να ανακάμψει δημοσκοπικά, αφού βρίσκεται κάτω από το 20%, καταπολεμώντας δήθεν την τρομοκρατία».

Σχετικά με τα σκίτσα που έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς το γαλλικό περιοδικό, Charlie Hebdo, κατά του Ισλάμ, τόνισε ότι «δεν θεωρώ πως στα πλαίσια του ελεύθερου λόγου και της ελευθεροτυπίας πρέπει να προσβάλλονται με τέτοιο τρόπο τα σύμβολα μιας θρησκείας, αφού κάτι τέτοιο δείχνει έλλειψη σεβασμού».

Πρόσθεσε πως «αυτό δεν πάει να πει ότι περιστατικά σαν κι αυτό στο Παρίσι είναι τρόπος αντίδρασης. Υπάρχουν δημοκρατικοί τρόποι τους οποίους ακολουθούν οι Μουσουλμάνοι ανά τον κόσμο, συμβαδίζοντας με τα συνταγματικά δικαιώματα που τους παρέχει το εκάστοτε κράτος. Τρανταχτό παράδειγμα αποτελούν οι διαδηλώσεις που είχαν ξεκινήσει το 2006 από την Δανία για παρόμοια δημοσιεύματα».


Για τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, από τον Έβρο είπε πως «ο κ. Σαμαράς προσβάλλει του Έλληνες με όσα λέει. Μέχρι και οι ακροδεξιές εφημερίδες της Γαλλίας κοροϊδεύουν τις δηλώσεις του, αλλά και κάποια σοβαρά έντυπα, όπως η "Le Figaro". Αίσχος και ντροπή!».

«Υπάρχουν άνθρωποι στην Ελλάδα που προσεύχονται να γίνει ένα τέτοιο χτύπημα και εδώ. Και αναφέρομαι σε αυτούς που έχουν ακροδεξιές αντιλήψεις και υποστηρίζουν τέτοιου είδους πολιτικές θέσεις» κατέληξε...
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: