19.1.15

Η στρατηγική του φόβου...

 ...και η Σχολή "Μπαζούκας"...
Το MEGA, έχοντας ξεπεράσει ακόμη και τον parkour - ΑΝΤ-1 στα θέματα της φτήνιας και του κιτρινισμού, παρουσίασε, 5 μόλις μέρες πριν από τις εκλογές εν εκτάσει (και πρώτο θέμα!) την σαχλή ιστορία της συμμορίας Βλαστού και Σία (καταλυτικό ρόλο προφανώς παίζει ο "Μπαζούκας" που έχει μεταφέρει τις τελευταίες μέρες την Σχολή,  του άκρατου λαϊκισμού, στο MEGA ).
Στη συνέχεια ο Ντερμπεντέρης  παρουσίασε δυο "ενδιαφέροντα ευρήματα" της δημοσκόπησης της GPO που  θα παρουσιάσει το βράδυ στην εκπομπή του.
Το πρώτο αφορούσε την...
ερώτηση για την παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη. Το 80,2% λέει "Ναι". Λίγες μέρες νωρίτερα, στην δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας, το ποσοστό ήταν κάπου  5 μονάδας πιο κάτω (75,7).
Το δεύτερο -εύρημα - αφορούσε το ερώτημα αν εχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο (της εξόδου από την Ευρωζώνη). Το 55% απάντησε  "Οχι", ενώ (εδώ κατά τον εκλογομάγειρα Θεοδωρικάκο λειτούργησε το ζήτημα αντίστροφα) λίγες μέρες νωρίτερα το ποσοστό που φοβόταν οτι ο κίνδυνος δεν πέρασε, ήταν κατά 4,2 μονάδες μεγαλύτερο (59,2) .
Τι σημαίνουν λοιπόν όλα αυτά? Το "Μπαζούκας" που ανέλαβε δήθεν τάχα μου να το παίξει - ε, ρε ξεφτίλα!- φιλοσυριζαίος, είπε  πως η στρατηγική του φόβου που καλλιέργησε η ΝΔ, δεν έχει περάσει .
Συγχαρητήρια ρε!...

Δεν υπάρχουν σχόλια: