7.1.15

Νέες δηλώσεις Σουλτς...

... ενάντια στις «ανεύθυνες εικασίες» για Grexit...
Νέο «φρένο» στις «ανεύθυνες εικασίες» περί ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να βάλει εκ νέου σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, διαβεβαιώνοντας ότι...
«δεν υπάρχει ζήτημα εξόδου από το ευρώ».

«Οι συζητήσεις και οι ανεύθυνες εικασίες πάνω σε σενάρια του 'Grexit' δεν βοηθούν αληθινά», υπογράμμισε ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης μιλώντας στην εφημερίδα «Die Welt».

«Πρέπει να είναι σαφές για όλους: δεν υπάρχει ζήτημα εξόδου από το ευρώ. Οι αυθαίρετες συμβουλές, οι οποίες δίνουν στους ανθρώπους στην Ελλάδα το αίσθημα ότι δεν είναι αυτοί που αποφασίζουν με την ψήφο τους για το μέλλον τους, αλλά οι Βρυξέλλες ή το Βερολίνο, σπρώχνουν ίσως ακόμη και τους ψηφοφόρους στην αγκαλιά ριζοσπαστικών δυνάμεων» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να συζητούμε για το εάν η ευρωζώνη θα άντεχε πιθανή έξοδο της Ελλάδας ευκολότερα από ό,τι πριν από τρία χρόνια. Η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης και θεωρώ ότι θα παραμείνει», δήλωσε χθες ο κ. Σουλτς σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Heute Journal» του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF.

Δεν υπάρχουν σχόλια: