14.1.15

Ισπανική βοήθεια με φόντο τις εκλογές...


Με τον Ισπανό πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι συναντάται σήμερα στις 10 το πρωί ο Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου, με τους δύο πολιτικούς ηγέτες εν συνεχεία να...
προβαίνουν σε δηλώσεις.

Από το πρωθυπουργικό περιβάλλον τονίζεται ότι η συνάντηση αυτή θα τονίσει την ευρωπαϊκή προοπτική που εξασφαλίζει η Νέα Δημοκρατία για τη χώρα ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, την ώρα που διεθνής Τύπος και ευρωπαίοι αξιωματούχοι καθημερινά κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο «ατυχήματος» την επομένη των εκλογών.

Η συνάντηση των δύο ανδρών κανονίστηκε την Κυριακή στο Παρίσι, στο περιθώριο των εκδηλώσεων κατά της τρομοκρατίας των τζιχαντιστών, μετά τα χτυπήματα στη Charlie Hebdo και το εβραϊκό παντοπωλείο.

Ενδεικτική είναι η αναφορά της μεγαλύτερης ισπανικής εφημερίδας, El Pais, που αναφέρει ότι ο Μαριάνο Ραχόι έρχεται στην Αθήνα για να προσφέρει πολιτική στήριξη στον Αντώνη Σαμαρά ενόψει των εκλογών, σε μία προσπάθεια δημιουργίας ενός άξονα σταθερότητας στον ευρωπαϊκό νότο, απέναντι σε πολιτικές δυνάμεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Podemos, που παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυναμική.

Σαμαράς και Ραχόι αναμένεται να τονίσουν την ανάγκη επίσπευσης των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, μετά από χρόνια θυσιών μέσα στα μνημόνια, με τον δεύτερο να υπερθεματίζει για την πρόοδο που έχει καταφέρει η Ελλάδα υπό την καθοδήγηση του Αντώνη Σαμαρά, η οποία όπως αναμένεται να υπογραμμίσει κινδυνεύει να πάει χαμένη από λανθασμένες επιλογές την επομένη των εκλογών...
tsantiri.gr

Και οι δύο πρωθυπουργοί αναμένεται να αναφερθούν στο ενδεχόμενο Grexit, το οποίο όπως θα τονίσουν, αν και είχε απομακρυνθεί, επανέρχεται στο προσκήνιο υπό το φόβο ευρωπαίων εταίρων και αγορών για ρήξη μίας ενδεχόμενης  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τους δανειστές και διακοπή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: