25.1.15

Κουτσούμπας: Στις ίδιες ράγες του ευρωμονόδρομου...

«Το ΚΚΕ εκτιμούσε και εκτιμά ότι η σύνθεση της βουλής και η διαμόρφωση της κυβέρνησης, αυτοδύναμης ή συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ θα...
κινηθεί στις ίδιες ράγες του ευρωμονόδρομου», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δηλώσεις του για το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Το γενικό εκλογικό αποτέλεσμα εκφράζει τη μεγάλη δυσαρέσκεια και οργή του λάου μας για τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ που τον οδήγησαν στην φτώχεια, στην ανεργία, όλα αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Βέβαια εκφράζει σε μεγάλο βαθμό και την απατηλή ελπίδα ότι η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ακολουθήσει φιλολαϊκή πολιτική», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε:

«Το ΚΚΕ εκτιμούσε και εκτιμά ότι η σύνθεση της βουλής και η διαμόρφωση της κυβέρνησης, αυτοδύναμης ή συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τις επίσημες δηλώσεις και τοποθετήσεις κατά την προεκλογική περίοδο και πριν από αυτές, θα κινηθεί στις ίδιες ράγες του ευρωμονόδρομου, των μειωμένων απαιτήσεων, των υποχωρήσεων και συμβιβασμών, των δεσμεύσεων προς το μεγάλο κεφάλαιο, τα μονοπώλια, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, με ότι αρνητικό συνεπάγεται αυτό για το λαό μας και την πατρίδα μας. Πάλι τα λαϊκά στρώματα θα πληρώσουν το μάρμαρο».

«Είναι πολύ αρνητική εξέλιξη το γεγονός ότι ένα κόμμα ναζιστικό, μια συγκεκριμένη εγκληματική δολοφονική δράση που έχει αυτά τα χρόνια, φτιαγμένο μέσα από τους ίδιους τους οργανισμούς του συστήματος, αποδεδειγμένα ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα, διατηρεί ακόμα σημαντικά εκλογικά ποσοστά μέσα στο εκλογικό σώμα», υπογράμμισε.

«Συνολικά εκτιμάμε ότι χρειάζεται να δυναμώσει ακόμη περισσότερο, μέσα στο λαό στο κίνημά του, τη γραμμή της αντεπίθεσης, της ρήξης, σε αντίθεση με αυτό το δρόμο, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, την ΕΕ, την πολιτική που στηρίζει αυτόν τον δρόμο με την ενσωμάτωση, την παθητική προσμονή.

Το ΚΚΕ θα δυναμώσει τις προσπάθειες, τις πρωτοβουλίες του για τα οξυμένα εργατικά λαϊκά προβλήματα, με τις προτάσεις μας για ανακούφιση των ανέργων, των λαϊκών νοικοκυριών, των αυτοαπασχολουμένων, των φτωχών αγροτών, των φοιτητών, των σπουδαστών», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: