16.1.15

Με το βλέμμα στην Αθήνα...

Έντονες συζητήσεις προκαλούν σε Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον οι ελληνικές εκλογές και το μέλλον της οικονομίας μετά την 25η Ιανουαρίου. Ήδη αρκετοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι τηρούν...
στάση αναμονής αλλά τοποθετούνται δημόσια για το κούρεμα του χρέους. 

Πιο συγκεκριμένα, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ είπε ότι «αναμένουμε όλοι τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και με το που θα συμβεί αυτό και επιτευχθεί σταθερότητα, σε όποια κυβέρνηση σχηματισθεί, θα επιδιώξουμε τις συζητήσεις που είχαμε με τις ελληνικές αρχές, ώστε να βοηθήσουμε την ελληνική οικονομία να αναπτυχθεί με βιώσιμο και ευρύ τρόπο». 

Σε ομιλία στην Ουάσινγκτον η Κριστίν Λαγκάρντ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα, όπως και οι υπόλοιπες χώρες χρειάζονται δομικές μεταρρυθμίσεις ώστε να δημιουργήσουν συνθήκες για κατάλληλο περιβάλλον για επενδύσεις. «Η σχέση με την Ευρώπη νομίζω ότι έχει σίγουρα δομηθεί καλύτερα ως αποτέλεσμα των αλλαγών των Ευρωπαίων στο πλαίσιό τους. Το γεγονός ότι υπάρχει ESM, ώστε αν αποφευχθεί η συστημικότητα και η μετάδοση που θα μπορούσε να προκληθεί ως αποτέλεσμα μίας μεγάλης κρίσης σε οποιαδήποτε χώρα είναι ένας σημαντικός παράγοντας» τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ και συνέχισε:

«Η τρέχουσα δουλειά που γίνεται για την ερμηνεία του Συμφώνου Σταθερότητας, που θα επιτρέψει στις χώρες να ακολουθήσουν δημοσιονομική προσαρμογή με τρόπο λογικό, με δεδομένες τις οικονομικές συνθήκες, επίσης βοηθά. Αλλά, στο τέλος της ημέρας, η Ελλάδα, όπως και κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, θα πρέπει να κάνει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για να διατηρηθεί η ανάπτυξη και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για επενδύσεις και δημιουργία θέσεων εργασίας. Είναι ένα κοινό πεπρωμένο».
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: