28.1.15

Βαρουφάκης: Θα βάλουμε φρένο στα σενάρια Φαρ Ουεστ...






-Δεν χρειάζονται περισσότερες Καγιέν. "Οι Έλληνες δημιουργούσαν όταν ζούσαν λιτά, όταν ήταν περήφανοι που δεν είχαν πιστωτικές κάρτες, στεγαστικά δάνεια και χρέη".
-Θα προσλάβουμε ξανά τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ.
-«Δεν τίθεται θέμα μονομαχίας, δεν θα υπάρξουν απειλές»
BINTEO...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 

«Δεν τίθεται θέμα μονομαχίας. Δεν θα υπάρξουν απειλές. Δεν τίθεται θέμα ποιος θα υποχωρήσει πρώτος. Δεν υπάρχει αφήγημα φαρ ουέστ» τόνισε ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο οικονομικών. 

«Οσοι περιμένουν μια...
σύγκρουση με την Ευρώπη θα διαψευστούν» είπε.

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι: «Είπα στο Ντάισελμπλουμ ότι θέλω μια νέα συμφωνία. Μια συμφωνία που να ελαχιστοποιεί το κόστος της αυτοχρηματοδοτούμενης κρίσης. Μου είπε ότι συμφωνεί σε πολλά από αυτά».

Ανέφερε πάντως ότι η διαπραγμάτευση δεν θα είναι εύκολη. «Στόχος μια συμφωνία - γέφυρα μεταξύ των προηγούμενων προγραμμάτων και μιας νέας συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας, ΕΕ και ΔΝΤ», είπε.

Επεσήμανε ότι δεν αλλάζει μία σελίδα το υπουργείο οικονομικών, αλλά τρεις σελίδες. 

«Γυρίζουμε σελίδα ως προς τη λογική της αντιμετώπισης μιας αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης», δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών .

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το 2010 σε αυτό το κτήριο γεννήθηκε ένα μεγάλο τοξικό λάθος, το οποίο πρέπει να διορθωθεί. 

Υπογράμμισε ότι: «Είμαστε υπέρ της λιτής ζωής» και τόνισε ότι δεν προσλάβει συμβούλους στο υπουργείο οικονομικών και με αυτά τα χρήματα θα προσλάβει τις καθαρίστριες.

«Είμαστε υπέρ του λιτού βίου δεν πιστεύουμε ότι ανάπτυξη σημαίνει να έχουμε τόσες πολλές Porsche Cayenne στους δρόμους της πόλης μας. Οι Έλληνες δημιουργούσαν όταν ζούσαν λιτά, όταν ήταν περήφανοι που δεν είχαν πιστωτικές κάρτες, στεγαστικά δάνεια και χρέη», πρόσθεσε. 

«Άλλο όμως λιτός βίος και άλλο πυραμιδική λιτότητα», συνέχισε. 

Κατά τον νέο υπουργό Οικονομικών, ο λιτός βίος σε συνδυασμό με την αποκατάσταση της δικαιοσύνης αρχίζει εδώ.
Δείτε το βίντεο:




Από την πλευρά του, ο απελθών υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης δηλωσε πως «οι εκλογές μας πέτυχαν ακριβώς τη στιγμή που η οικονομία ήταν έτοιμη να απογειωθεί».
Η αβεβαιότητα έχει εκλείψει πλέον, κάτι που -όπως είπε- είναι αβάντα της νέας κυβέρνησης, ειπε και συνέχισε:
«Το θέμα της κρίσης δεν επιλύεται από τη μία μέρα στην άλλη, το 2014 επιτέλους σταθεροποιήθηκε η οικονομία». «Υπάρχουν περιορισμοί, δεν υπάρχει πολυτέλεια να τρενάρουμε τη διαπραγμάτευση μέχρι Ιούνιο - Ιούλιο».

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να πάμε σε διαπραγματεύσεις μέχρι τον Ιούλιο. Το Μάρτιο έχουμε ανάγκες. Από τα 7,2 δισ. της δόσης το 1,9 δισ. ευρώ δεν είναι δάνειο. Μας τα επιστρέφουν από τα κέρδη που είχαν από την αγορά ομολόγων. Δεν πρέπει να τα αφήσουμε στο τραπέζι» σημείωσε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: