27.1.15

Ο πίνακας του Τσίπρα αντικατέστησε την "ελιά" του Σαμαρά....




"Μετακόμιση" στη βουλή σε ψυχρό κλίμα (ΦΩΤΟ)...

 
ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 

Σε ψυχρό κλίμα και χωρίς πολλές κουβέντες, συνεργάτες του νέου Πρωθυπουργού συνάντησαν αυτούς του απερχόμενου στην "ταυτόχρονη μετακόμιση" που γίνεται από το πρωί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο Αλέξης Τσίπρας θα εγκατασταθεί στο...
γραφείο του Πρωθυπουργού και μία από τις πρώτες αλλαγές που έκανε ήταν η τοποθέτηση του πίνακα με το έντονο κόκκινο χρώμα του ζωγράφου Θεόδωρου Στάμου, με τίτλο "ατέρμονα πεδία". Ο Ελληνοαμερικανός ζωγράφος, από τους κορυφαίους εκφραστές του αφηρημένου εξπρεσιονισμού, ήταν ο αγαπημένος του Γιώργου Παπανδρέου που και αυτός κατά την πρωθυπουργική του θητεία, είχε επιλέξει ένα από τα έργα της ίδιας σειράς με κυρίαρχο το έντονο μπλε του κοβαλτίου.





 Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας είχε δεχθεί, πριν από λίγους μήνες, στο γραφείο του στη Βουλή, την Γιάννα Αγγελοπούλου και είχε φωτογραφηθεί μαζί της με φόντο τον αγαπημένο του πίνακα. 





 Καθαρίστριες στο γραφείο του Σαμαρά

Και ενώ οι εργασίες συνεχίζονται στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή, για να εγκατασταθεί ο Αλέξης Τσίπρας, σε αυτό του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, πακετάρονται φάκελοι, μεταφέρονται συσκευές και οι καθαρίστριες απομακρύνουν ακόμα και το πιο μικρό σημάδι σκόνης στο δάπεδο. Εκεί θα εγκατασταθεί ο Αντώνης Σαμαράς. 





Ο  απερχόμενος Πρωθυπουργός θα μεταφέρει, πιθανώς τον πίνακα που αντικατέστησαν τα "ατέρμονα πεδία". Την "ελιά" της Χρύσας Βέργη.



"Ένταση" για τα γραφεία 

Μέσα στην ένταση των τελευταίων ημερών από τον ΣΥΡΙΖΑ, έγινε ανεπίσημα γνωστό, ότι η Νέα Δημοκρατία ζητάει δύο γραφεία στη Βουλή για τον Αντώνη Σαμαρά, αίτημα που δεν μπορεί να δικαιωθεί λόγω του κανονισμού. Και από τη Νέα Δημοκρατία, απαντούν επίσης ανεπίσημα, ότι ο Αντώνης Σαμαράς, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό, δικαιούται ένα γραφείο ως Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και άλλο ένα, ώς απερχόμενος Πρωθυπουργός.

 enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: