8.1.15

Με υπόγειες «διαρροές» κλιμακώνει την πόλωση το ΠΑΣΟΚ...

venizelos
Την ώρα που στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, βάζουν τις τελευταίες πινελιές στα ψηφοδέλτια στην Χαριλάου Τρικούπη τραβάνε κι άλλο το σκοινί της πόλωσης με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, παρά το γεγονός ότι...
επισήμως δηλώνουν πως «αδιαφορούν».
 Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να δώσουν στη δημοσιότητα πρακτικά του υπουργικού συμβουλίου επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου, στα οποία ο πρώην πρωθυπουργός επιβεβαίωνε τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την στάση που κράτησε στην πρόταση για δημοψήφισμα που δρομολόγησε τις εξελίξεις για την μετάβαση στην κυβέρνηση εθνικού σκοπού του Λουκά Παπαδήμου.
Στα πρακτικά του υπουργικού συμβουλίου την 3η Νοεμβρίου 2011, ο πρώην πρωθυπουργός δήλωνε μεταξύ πολλών άλλων ότι «Βεβαίως, δεν θα μπορούσαμε ποτέ εμείς να βάλουμε ως θέμα –το είπε και ο Βαγγέλης Βενιζέλος νωρίτερα- το θέμα της θέσης μας στο ευρώ. Είναι αυτονόητο το θέμα της συμμετοχής μας στο ευρώ – νομίζω ότι θα ήταν μάλλον αστείο. Όμως, εάν δεν ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, το θέμα του ευρώ εκ των πραγμάτων είναι επί τάπητος. Εμείς, θα βάζαμε ως ερώτημα ακριβώς τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. Ένα ευεργετικό πακέτο, με πολλά θετικά και βεβαίως με τις υποχρεώσεις που το συνοδεύουν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, δε, προγραμματίζουν να δώσουν στη δημοσιότητα ακόμα κείμενα του αδερφού του πρώην πρωθυπουργού Νίκου Παπανδρέου και του Χάρη Καστανίδη, τότε υπουργού και από χθες στελέχους του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, που θα αποκαλύπτουν σύμφωνα με την Χαριλάου Τρικούπη, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ανατράπηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, πολλώ δε μάλλον από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τους βουλευτές της επιρροής του, αλλά παρέδωσε την εξουσία στον Αντώνη Σαμαρά.

Την ίδια τακτική άλλωστε, επέλεξαν να ακολουθήσουν στην υπόθεση της Άντζελας Γκερέκου. Δημοσιεύματα που ήθελαν την υφυπουργό Πολιτισμού να παίρνει μεταγραφή για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Κέρκυρα, προκάλεσαν έντονη αναστάστωση χθες στην Χαριλάου Τρικούπη. «Θεωρούμε αδιανόητο να αναλάβει τέτοιο πολιτικό κόστος ο Αντώνης Σαμαράς», έλεγαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας επισήμως για μία «διαρροή της ΝΔ» για την οποία δεν μπορούν να απολογούνται και αφήνοντας ανεπισήμως να εννοηθεί πως εφόσον αυτή επιβεβαιωθεί, θα κλιμακώσουν την αντίδρασή τους προς τη Συγγρού.

Την ίδια στιγμή, με την Άντζελα Γκερέκου να μη διευκρινίζει την κατάσταση, έδιναν στη δημοσιότητα επιστολή της με ημερομηνία της 5ης Ιανουαρίου, προκειμένου να την εκθέσουν. Σε αυτήν άλλωστε, η υφυπουργός Πολιτισμού, διαβεβαίωνε για τη «συνεπή στάση» και την «υπεύθυνη συμπεριφορά» που της υπαγόρευε να συνεχίσει όπως ακριβώς ξεκίνησε αυτή τη διαδρομή, «ως υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα».

Στο στρατηγείο του Γιώργου Παπανδρέου, πάλι, ποσώς ασχολούνται με διαρροές τέτοιου τύπου. Αυτό που κυρίως τους απασχολεί είναι η ολοκλήρωση των ψηφοδελτίων, που αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τις επόμενες ώρες. Μετά την προσχώρηση χθες του Χάρη Καστανίδη, το βάρος πέφτει στις μεγάλες περιφέρειες.

Στην Ά Αθηνών υποψήφιοι θα είναι πιθανότατα ο Χρ.Αηδόνης, ο στενός άλλοτε συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου, Π. Παπαχατζής, ο Κ. Αλεξάκος, η Κατ. Διαμαντοπούλου, ο Μάκης Γιομπαζολιάς, όχι όμως και η Μαριλένα Κοππά, που παρότι στηρίζει αναφανδόν το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών επέλεξε να μην είναι υποψήφια.

Στη Β' Αθηνών μετακόμισαν από το Λασίθι ο Μιχ. Καρχιμάκης και ο Θάνος Μωραΐτης από την Αιτωλοακαρνανία ο Θάνος Μωραΐτης, ενώ ακούγεται και το όνομα του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λάμπρου Μίχου.

Στην Αττική φέρεται να βάζει υποψηφιότητα ο Παντελής Ασπραδάκης, ενώ στα νέα στελέχη που θα πολιτευτούν στον Πειραιά και συγκεκριμένα στην Β' περιφέρεια Πειραιά ακούγεται ο Δ. Διαμαντίδης, γιος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γ.Διαμαντίδη. Την «εμπειρία» στο ίδιο ψηφοδέλτιο πιθανώς θα προσφέρει ο Γρ. Νιώτης.

Στη Λάρισα θα είναι υποψήφιος ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία, ακούγονται τα ονόματα των Θ. Κατερινόπουλου και δύο πρώην δημάρχων, του Αγρινίου Παύλου Μοσχολιού και Ινάχου Αθ. Τορουνίδη.

Στην Κοζάνη θα είναι υποψήφιος ο 37χρονος Π. Αλειφέρης, στην Ξάνθη ο πρώην υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης, ενώ για τον νομό Κορινθίας ακούγεται το όνομα του πρώην υπουργού Π. Μπεγλίτη.

Στον νομό Ηρακλείου θα πολιτευτούν μεταξύ άλλων ο Φρ. Παρασύρης και ο γιος του πρώην βουλευτή Μαν. Στρατάκη, Χρήστος, στον νομό Λασιθίου ο Ν. Δασκαλάκης και ο Σ.νΜηλιός και στο Ρέθυμνο ακούγεται το όνομα του πρώην βουλευτή Μ. Όθωνα.

Στην Εύβοια θα πολιτευτεί και πάλι ο Σ.βΚεδίκογλου, ενώ στη Βοιωτία θα είναι πιθανότατα υποψήφιος ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος Σ. Μαμμής και στη Χίο –εφόσον ευοδωθούν οι σχετικές συζητήσεις- ο Κ. Τριαντάφυλλος.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: