5.1.15

Τι είπαν Παπούλιας – Αβραμόπουλος...

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος
Οι κρίσιμες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι σημαντικές αρμοδιότητες που ο ίδιος έχει αναλάβει, απασχόλησαν τη συνάντηση του Έλληνα επιτρόπου στην Ε.Ε. Δημήτρη Αβραμόπουλου, με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο.
Oλόκληρος ο...
διάλογος που είχαν:

ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Κύριε Επίτροπε, χαίρομαι που σας βλέπω.

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Καλή Χρονιά, κύριε Πρόεδρε. Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που σας συναντώ σήμερα.

ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Και για σας, Καλή Χρονιά. Θέλω να σας συγχαρώ, γιατί είναι η πρώτη φορά που συναντιόμαστε και είστε Επίτροπος. Έχετε αναλάβει πολύ σημαντικά καθήκοντα και για την πατρίδα μας αλλά και για την Ευρώπη. Πέστε μου.

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα παίρνει ένα τόσο ισχυρό πολιτικό χαρτοφυλάκιο.

Όπως γνωρίζετε, αυτόν τον καιρό, τα μεγάλα ζητήματα της Ευρώπης είναι η οικονομία, η ανεργία και η μετανάστευση.

Σε μας προσετέθη και το θέμα της ασφάλειας της Ευρώπης, που και αυτό είναι στην κορυφή του ενδιαφέροντος όλων των ευρωπαϊκών χωρών.

Έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες, μέσα στο μήνα καταθέτουμε μία συγκροτημένη πρόταση για τα ζητήματα αυτά.

Και αυτός είναι ο λόγος που σήμερα, μετά τη συνάντησή μας και σας ευχαριστώ για τη χαρά που μου δώσατε να σας επισκεφθώ και να σας ενημερώσω, φεύγω για τις Βρυξέλλες, όπου μας περιμένει πάρα πολλή δουλειά.

ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Θα έλεγα ο καινούργιος χρόνος μπήκε με πολλή δουλειά.

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Με πολλή δουλειά, εμείς έχουμε μάθει, ξέρετε δεν καθίσαμε και ποτέ στη ζωή μας, από μικρά παιδιά δουλεύουμε.

ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Αυτό είναι αλήθεια.

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Και βέβαια, αυτή η αποστολή είναι πολύ μεγάλη και στο όνομα της πατρίδας μας και στο όνομα της Ευρώπης, η οποία και αυτή βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις.

Ίσως είναι η σημαντικότερη πενταετία μετά τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και Ένωσης αργότερα, όπου διακυβεύονται πολλά και πρέπει να σας πω ότι ο πολιτικός χαρακτήρας που έχει δοθεί από τον ίδιο τον Πρόεδρο Γιούνκερ μας έχει εμπνεύσει όλους και είμαστε αποφασισμένοι πραγματικά να τη βγάλουμε με ασφάλεια και σιγουριά σε ένα καινούργιο μέλλον.

ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Καλή δύναμη, να είστε καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: