10.1.15

Ιδια συνταγή...


-Το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς.
-Ψηφοθηρικές εξαγγελίες, αλλά και copy-paste παλαιότερων δηλώσεων από τον πρωθυπουργό.
BINTEO...
Με τις λέξεις «τομές, μεταρρυθμίσεις, ανταγωνιστικότητα παντού, ανατροπές παντού» ο Αντώνης Σαμαράς επιχείρησε να συνοψίσει το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Το...
πρόγραμμα ονομάζεται «Εθνικό Σχέδιο Μεταρρυθμίσεων και Ανάπτυξης». Έκανε λόγο για «σαρωτικές μεταρρυθμίσεις», ενώ μίλησε, για «νοικοκυρεμένες αυξήσεις» από φέτος, αλλά και για «φορολογικές μειωσεις σε διάστημα ορισμένων ετών».


Ο πρωθυπουργός ανάλωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του σε οικονομικά δεδομένα και πίνακες, κάνοντας αρκετές «συρραφές» παλαιότερων τοποθετήσεών του, όπως, για παράδειγμα, το κλασικό παράδειγμα, με το δήμο περιοχής που δεν κατονομάζει, με τους 93 τμηματάρχες.

Αναλυτικότερα, ο κ. Σαμαράς παρουσίασε τους τέσσερις πυλώνες του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ:

Πλήρες αναπτυξιακό σχέδιο, όχι σοβιετικού τύπου, όπου παρουσιάζεται με ακρίβεια πώς μπορεί να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία.

Πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα φέρει ανταγωνιστικότητα παντού

Φορολογικές μειώσεις, σταδιακά και μεθοδευμένα, με ορίζοντα ορισμένων ετών και χωρίς να δημιουργούν ελλείμματα.

Δίκαιο κοινωνικό κράτος για τη στήριξη των αδύναμων που δεν θα λεηλατεί τα Ταμεία, με πρόβλεψη για προνοιακά επιδόματα εκεί που πραγματικά χρειάζονται.

Παράλληλα, επιτέθηκε, χωρίς να τους κατονομάζει, στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου. «Κάποιοι θέλουν το κομματικό κράτος επιχειρηματία, κάποιοι θέλουν την παντοδυναμία του κρατισμού, εμείς θέλουμε ανάπτυξη. Μας υπόσχονται ότι από λεφτά που δεν υπάρχουν θα χρηματοδοτήσουν συντάξεις, μισθούς και θα φέρουν διόγκωση του χρέους. Εμείς λέμε ότι ο τόπος πρέπει να αρχίσει να παράγει ξανά με εξωστρεφή οικονομία. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που να ευνοεί την επιχειρηματικότητα και να απελευθερώνει τον δυναμισμό του λαού μας. Η κυβέρνηση απέτρεψε την έξοδο της χώρας από το ευρώ, ενώ υπάρχει κόμμα που θέλει να στήσει παγίδα στον ελληνικό λαό παρόμοια με το 'λεφτά υπάρχουν'. Ο ελληνικός λαός δεν θα πέσει από το ένα ναρκοπέδιο στο άλλο», είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

πηγη tvxs.gr

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: