31.1.15

Λαφαζάνης: Δεν κάνουμε εκπτώσεις με το πρόγραμμα μας...

 
Στη διεκδίκηση της διαγραφής «του μεγαλύτερου μέρους του χρέους» θα επιμείνει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος αναφέρει ότι ...
«γι΄αυτό χρειάζεται ένα αρραγές εθνικό και λαϊκό μέτωπο».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» ο κ. Λαφαζάνης τονίζει ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «δεν προσφέρεται για εκπτώσεις και ακύρωση, θα εφαρμοστεί μέχρι τέλους» και αποκαλύπτει ότι ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που θα καταθέσει, θα αφορά την «ακύρωση του τεμαχισμού και της πώλησης της "μικρής" ΔΕΗ, μαζί με την ακύρωση της πώλησης του ΑΔΜΗΕ».

«Δήλωσα ότι θα ακυρωθεί ο τεμαχισμός της ΔΕΗ σε "μεγάλη" και "μικρή" και η πώληση της τελευταίας. Δήλωσα ότι θα σταματήσει καθε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Υπογράμμισα ότι η ΔΕΗ θα παραμείνει υπό πλειοψηφική δημόσια ιδιοκτησία και ως δημόσια επιχείρηση θα ανασυγκροτηθεί και λειτουργήσει με αποκλειστικά αναπτυξιακά, παραγωγικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια» επισημαίνει ο κ. Λαφαζάνης.

Υπογραμμίζει ότι «το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων επιχειρήσεων είναι ασυμβίβαστο με μια κυβέρνηση, στην οποία πρωταγωνιστεί η Αριστερά» και επαναλαμβάνει: «Τρόικα και μνημόνια τέλος για την Ελλάδα. Τέλος, σταδιακά, και οι εφαρμοστικοί νόμοι. Με το "καλημέρα" η κυβέρνηση μπήκε σε μια ισχυρή αντιμνημονιακή προοδευτική τροχιά, η οποία θα ολοκληρωθεί όσες συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις και αν χρειαστούν με τα εγχώρια και ευρωπαϊκά κατεστμηένα και τους πιο επιθετικούς κύκλους του χρηματιστικού κεφαλαίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: