19.1.15

Προεκλογικές παρεμβάσεις από Γιούνκερ και Λαγκάρντ...

Λαγκάρντ: «Το χρέος είναι χρέος!» - Προειδοποίηση και από Γιούνκερ
O πρόεδρος της Κομισιόν και η επικεφαλής του ΔΝΤ, έχοντας αποδεχθεί ότι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης δεν θα κάθεται πλέον μία κυβέρνηση του «ναι σε όλα», καλούν την Ελλάδα να συνεχίσει το δρόμο των «μεταρρυθμίσεων».

Οποιαδήποτε νέα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να...
σεβαστεί τις δεσμεύσεις των προκατόχων της και να συνεχίσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων, δήλωσε την Δευτέρα στο Reuters ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζ. Κ. Γιούνκερ. 

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, τα σχόλια του Ευρωπαίου αξιωματούχου ερμηνεύονται ως μια ξεκάθαρη προειδοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ που προηγείται στις δημοσκοπήσεις των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου και που έχει προαναγγείλει τερματισμό των πολιτικών λιτότητας. 

“Οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση εκλεγεί στην Ελλάδα θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων και να παραμείνει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής υπευθυνότητας”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιούνκερ, ενώ πρόσθεσε: “Η Ευρώπη θα σταθεί δίπλα στην Ελλάδα, αλλά και η Ελλάδα θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις στους εταίρους της”.

«Προειδοποίηση» προς την Ελλάδα απηύθυνε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρ. Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στους Irish Times, ότι θα υπάρξουν συνέπειες στην αναδιάρθρωση του χρέους μετά από τις εκλογές.

«Κατ αρχήν, οι συλλογικές προσπάθειες είναι ευπρόσδεκτες, αλλά την ίδια στιγμή ένα χρέος είναι ένα χρέος, και είναι ένα συμβόλαιο», αναφέρει η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, στη συνέντευξή της στους Irish Times, ερωτηθείσα για την γενικότερη ιδέα της διεξαγωγής ενός συνεδρίου για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. «Η αθέτηση πληρωμών, η αναδιάρθρωση, η αλλαγή των όρων, έχει συνέπειες στην υπογραφή και στην εμπιστοσύνη της υπογραφής», δήλωσε.

 left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: