9.1.15

Αποκαλυπτήρια Σαμαρά...

Οι δημοσκοπήσεις όχι μόνο καταγράφουν το σταθερό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, αλλά επιβεβαιώνουν την...
τεράστια κυβερνητική αναξιοπιστία.

Δύο εβδομάδες απομένουν έως τις εκλογές, και ο Σαμαράς δεν εγκαταλείπει την αδίστακτη κινδυνολογία. Η προπαγάνδα για το Grexit συνδυάζεται με δυσωδία τρομολαγνείας, με αφορμή την εγκληματική επίθεση στο Παρίσι. Στόχος πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ!

Καθώς πληθαίνουν οι φωνές στελεχών της Ν.Δ. ότι η τακτική της μαύρης προπαγάνδας (πολύ περισσότερο όταν μοιάζει με 5η φάλαγγα...) δεν μπορεί να ανακόψει την ακάθεκτη ήττα, ο Σαμαράς εξαναγκάζεται να παίξει θέατρο σκιών επιστρατεύοντας προεκλογικές υποσχέσεις. Προσπαθεί να κρύψει την πραγματικότητα, όπως αυτή καταγράφεται στο περίφημο e-mail Χαρδούβελη.

Υπόσχεται σταδιακή μείωση των συντελεστών ΦΠΑ, όταν στο e-mail έχει αποδεχθεί την αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για αυξήσεις και σε άλλα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Υπόσχεται προστασία των εισοδημάτων, όταν στο e-mail δεσμεύεται για τη μείωση των συντάξεων, και μάλιστα των χαμηλότερων, με τη συρρίκνωση του ΕΚΑΣ. Υπόσχεται μείωση του ΕΝΦΙΑ (για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες!) μεταχειριζόμενος το τρικ σύμφωνα με το οποίο ο φορομπηχτικός μηχανισμός θα μεταφερθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Υπόσχεται μείωση στη φορολογία των ανώτερων εισοδημάτων, καθώς και των κερδών των επιχειρήσεων, ενώ την ίδια ώρα δεν αποκαθιστά το αφορολόγητο και αφήνει στο έλεος της άδικης φορολόγησης τα χαμηλότερα εισοδήματα.

Οι δημοσκοπήσεις όχι μόνο καταγράφουν το σταθερό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, αλλά επιβεβαιώνουν την τεράστια κυβερνητική αναξιοπιστία. Η πλειονότητα των πολιτών θεωρεί ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και θέλει πιο σκληρή διαπραγμάτευση έναντι των πιστωτών. Δηλαδή στρέφεται πολιτικά προς τις προγραμματικές προτεραιότητες και αιχμές του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η αλλαγή διαθέσεων της κοινής γνώμης είναι βαθύτερη, αντανακλά τις επιπτώσεις της κοινωνικής καταστροφής και αναζητεί πολιτική έκφραση εν όψει εκλογών...
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: