20.1.15

ΣΥΡΙΖΑ: Ένα ακόμα ψέμα στα χιλιάδες της Ν.Δ...

...προστέθηκε σήμερα από την κ. Σπυράκη...

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασαν σήμερα και απάντησαν στην ανακοίνωση της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με δηλώσεις του Θ. Δρίτσα για τ...
ο θέμα της COSCO.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη αναφέρει σε ανακοίνωση: «Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει βόμβα στις επενδύσεις, δηλώνοντας ξεκάθαρα, δια του κορυφαίου στελέχους Θ. Δρίτσα, ότι δεν αναγνωρίζει τη συμφωνία που έχει συνάψει η χώρα μας με την COSCO για τον Πειραιά. Ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από την COSCO, με αυτό τον τρόπο, διώχνει από την Ελλάδα δεκάδες κολοσσούς που διακινούν μέσω Πειραιά τα προϊόντα τους σε ολόκληρη την Ευρώπη, οδηγώντας στην απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους. Αυτές οι επενδύσεις έγιναν στην Ελλάδα μετά από πολύ κόπο της κυβέρνησης. Οι Έλληνες δεν θα επιτρέψουν στο ΣΥΡΙΖΑ να φέρει την καταστροφή».

Από την Κουμουνδούρου απαντούν:

«Ένα ακόμα ψέμα στα χιλιάδες ψέματα της Νέας Δημοκρατίας προστέθηκε σήμερα με τη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρίας Σπυράκη, σχετικά με αναφορές του υποψήφιου βουλευτή Α Πειραιά Θοδωρή Δρίτσα για το θέμα της COSCO σε συνέντευξη του στo ALPHA RADIO και στο δημοσιογράφο Γ. Σαραντάκο.

Για την ενημέρωση σας, παρατίθεται στη συνέχεια το απόσπασμα της συνέντευξης του Θ. Δρίτσα που έχει αναφορά στο θέμα της COSCO:

Δημοσιογράφος: «Σε ό,τι αφορά στον Πειραιά, το πρώτο λιμάνι της χώρας πολλοί λένε ότι η επένδυση της COSCO τόνωσε την απασχόληση. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα θα στηρίξετε την επέκταση των επενδύσεων στον Πειραιά;»

Θ. Δρίτσας: «Έχουμε πάγια θέση, την έχουμε πει πρόσφατα στη Βουλή, τη λέμε σε κάθε ευκαιρία, ότι το λιμάνι του Πειραιά όπως και τα μεγάλα λιμάνια της χώρας είναι πυλώνες στρατηγικής σημασίας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Ο δημόσιος έλεγχος των λιμανιών είναι απαραίτητη προϋπόθεση γι΄ αυτό. Τώρα, η σύμβαση με την COSCO έχει γίνει, έχουμε διανύσει ένα χρονικό διάστημα μεγάλο, έχουμε την πρόσφατη ψήφιση του φιλικού διακανονισμού στη Βουλή. Όλα αυτά δεν είναι σωστές επιλογές. Όλα αυτά βοηθούν σε μια κερδοφορία της εταιρείας που αναπτύσσει την οικονομική δραστηριότητα αλλά δεν έχουν προστιθέμενη αξία στην ελληνική παραγωγική διαδικασία. Άρα χρειάζεται επανεξέταση των πάντων και αυτό θα κάνουμε. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να σας πω στις λεπτομέρειες περισσότερα πράγματα».

Δημοσιογράφος: «Επανεξέταση και της συμφωνίας με την COSCO;»

Θ. Δρίτσας: «Προφανώς θα υπάρξει επανεξέταση της συμφωνίας με την COSCO, το οποίο έχουμε πει με τον πιο επίσημο τρόπο και προφανώς υπάρχουν πολλά περιθώρια σε αυτή την κατεύθυνση, με κριτήριο όχι την COSCO και την Κίνα αλλά με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον. Εκεί επάνω νομίζω ότι μπορούμε να συζητήσουμε και με την Κίνα και με κάθε άλλη οικονομική δύναμη με την οποία θέλουμε να έχουμε άριστες σχέσεις και θα τις έχουμε»...
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: