14.1.15

Χειροπέδες στον διάσημο Γάλλο κωμικό, Ντιεντονέ...


Για «εγκωμιασμό της τρομοκρατίας» συνελήφθη ο γνωστός Γάλλος κωμικός Ντιεντονέ στο πλαίσιο της έρευνας για τις επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας.
Η γαλλική δικαιοσύνη ξεκίνησε...

έρευνα αφού ο Ντιεντονέ, ο οποίος έχει ήδη καταδικασθεί για αντισημιτικές δηλώσεις, διακήρυξε: «Αισθάνομαι Charlie Κουλιμπαλί», συνδέοντας το όνομα του τζιχαντιστή της Πορτ ντε Βενσέν με το σύνθημα «Je suis Charlie».

Σε μήνυμα στο Facebook , το οποίο στη συνέχεια αφαιρέθηκε, ο Ντιεντονέ διαβεβαίωσε ότι συμμετείχε στην ιστορική διαδήλωση της Κυριακής προς τιμήν των θυμάτων της τρομοκρατίας, ειρωνευόμενος και χαρακτηρίζοντάς την «μαγική στιγμή αντίστοιχη με το μπιγκ-μπανγκ».
«Μάθετε ότι απόψε, σε ό,τι με αφορά, αισθάνομαι Charlie Κουλιμπαλί», έγραψε.

Η γαλλική δικαιοσύνη έχει καταδικάσει τον Ντιεντονέ για αντισημιτικές δηλώσεις. Η εισαγγελία του Παρισιού είχε ανοίξει έρευνα για «εγκωμιασμό της τρομοκρατίας» στις αρχές του Σεπτεμβρίου μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο όπου ο Ντιεντονέ ειρωνευόταν τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ από το Ισλαμικό Κράτος.

Σε άλλο βίντεο το 2010, ο Ντιεντονέ ζητούσε την απελευθέρωση του Γιουσούφ Φοφανά, που έχει καταδικασθεί για τη δολοφονία του Ιλάν Χαλιμί, του νεαρού Εβραίου που είχε απαχθεί, βασανισθεί και δολοφονηθεί το 2006.

Ο Ντιεντονέ Μ'Μπάλα Μ'Μπάλα ( όπως είναι το πλήρες του όνομα) έχει κατηγορηθεί για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος και κατάχρηση κοινωνικών πόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: