5.1.15

Και ο Φρανσουά Ολάντ σηκώνει το δάχτυλο...


Την άποψη πως η Ευρώπη δεν πρέπει να ταυτίζεται με τη λιτότητα εξέφρασε σήμερα  ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε συνέντευξή του στο γαλλικό ραδιόφωνο "France Inter".
Ο Ολάντ, αν και...
ερωτήθηκε επανειλημμένα για τις ελληνικές εκλογές και για το τι θα συμβεί σε ενδεχόμενη επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ , απέφυγε να πάρει θέσει και αρκέσθηκε να δηλώσει πως η επόμενη ελληνική κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της χώρας.

«Αυτό είναι η Δημοκρατία. Οι Έλληνες είναι ελεύθεροι να επιλέξουν την τύχη τους, όμως , ταυτόχρονα, υπάρχουν δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί. Η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα. Αναφορικά δε με τη συμμετοχή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ εναπόκειται στην ίδια και μόνον σε αυτή να αποφασίσει για το θέμα αυτό», είπε ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος αμφισβήτησε το ότι οι πληροφορίες που μετέδωσε το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel για ενδεχόμενο «Grexit» απηχούν τις θέσεις της Καγκελαρίου Μέρκελ.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως θα συναντηθεί την προσεχή Κυριακή με την Γερμανίδα καγκελάριο προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για το μέλλον της Ευρώπης και τις γαλλογερμανικές σχέσεις.

Ερωτηθείς για την άνοδο της νέο – αριστεράς που αν και εμφανίζεται φίλο- ευρωπαϊκή αντιτίθεται στην λιτότητα ο Ολάντ είπε πως «Ελλάδα και Ισπανία έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα για να παραμείνουν στο ευρώ», με αποτέλεσμα να ανέλθουν αριστερές δυνάμεις που σε κάποιες περιπτώσεις είναι ριζοσπαστικές.

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να εξομοιωθεί με την λιτότητα. Η Γαλλία έχει δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη, με τρόπο που δεν εμποδίζει τη μείωση των δημοσίων ελλειμμάτων», ανέφερε. Στο ίδιο πλαίσιο ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε την Ελπίδα πως η οικονομική ανάπτυξη στη Γαλλία θα μπορούσε να ξεπεράσει το 2015 την κυβερνητική πρόβλεψη του 1% του ΑΕΠ, αλλά και να επιταχυνθεί περαιτέρω η μείωση της ανεργίας με τη βοήθεια των οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

«Θα κάνω τα πάντα για να οδηγήσω την ανάπτυξη όσο το δυνατόν υψηλότερα, το 2015 και το 2016. Με περισσότερη ανάπτυξη, θα έχουμε λιγότερη ανεργία», είπε.

Οι άνεργοι στην Γαλλία ανήλθαν στον αριθμό ρεκόρ των 3.488.300 τον Νοέμβριο, ενώ το ποσοστό ανεργίας ήταν στο 10,4% στο τρίτο τρίμηνο 2014

in.gr

Τιτλος κειμένου από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: