12.1.15

Ένταση και οργή από εργαζομένους των Κυπριακών Αερογραμμών...

BINTEO...

Ενταση σημειώνεται κατά την εκδήλωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στις Κυπριακές Αερογραμμές έξω από το κτήριο του Υπουργείου Οικονομικών στην Κύπρο. Ομάδα εργαζομένων που διαδηλώνει επιχειρεί να...
διασπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να εισέλθει στο κτήριο. Αντιπροσωπεία των συντεχνιών των ΚΑ εισήλθε εντός του κτηρίου για να επιδώσει ψήφισμα με τα αιτήματα τους.



Οι συντεχνίες απαιτούν από την κυβέρνηση τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του προσωπικού και τη άμεση καταβολή αποζημιώσεων. Ζητούν ακόμα όπως σε περίπτωση σύστασης νέας εταιρείας δοθεί προτεραιότητα στην εργοδότηση των υπαλλήλων των Κυπριακών Αερογραμμών.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο Πρόεδρος της ΣΥΝΥΚΑ, Βαγγέλης Μαππουρίδης επέκρινε την κυβέρνηση για αδράνεια και λανθασμένες επιλογές, τονίζοντας ότι υπήρχε περιθώριο έστω και την υστάτη να διασωθεί η εταιρεία. Μίλησε ακόμα για έτοιμες λύσεις πριν από το κλείσιμο της εταιρείας, λέγοντας ότι η προσπάθεια εξυπηρέτησης των επιβατών στόχευε στον κατευνασμό των αντιδράσεων. Είπε ότι εκτίμηση των συντεχνιών είναι ότι η κυβέρνηση θα δώσει πέραν των 33 εκατ. ευρώ για ανεργιακό και πλεονάζον, ποσό που όπως είπε, μπορούσε να αξιοποιηθεί για διάσωση της εταιρείας.

πηγη "Φιλελεύθερος", sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: