17.1.15

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Χοντρό Δέντρο...


Σε εκδήλωση/συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην περιοχή Χοντρό Δέντρο Μ. Παναγίας (είσοδος του εργοταξίου των Σκουριών) καλεί η Επιτροπή Αγώνα Μ. Παναγίας το Σάββατο 17 Ιανουαρίου στις 12:00.

Αναλυτικά το κάλεσμα:

«Η Eldorado Gold και οι ντόπιοι χρυσοθήρες, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, επιδίδονται σε μια ...
φρενήρη προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων καταστάσεων. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειάς τους κανένα μέσο δεν είναι αθέμιτο. Η υπόθεση και μόνο της ενδεχόμενης ήττας των πολιτικών τους μεντόρων και της απομάκρυνσης από το κυβερνητικό τιμόνι της αντίληψης “επενδύσεις με κάθε κόστος”, τους αναγκάζει να υπερβούν τα κλασικά παρασκηνιακά τους εσκαμμένα οπότε και καταφεύγουν σε άλλες επίσης προσφιλείς τους μεθόδους, όπως αυτές των εκβιασμών, απειλών και πιέσεων προς διάφορους δημόσιους λειτουργούς και της εξαγοράς συνειδήσεων διαφόρων απελπισμένων με συνεχείς εξαγγελίες περί νέων προσλήψεων και ελεύσεως μέσω αυτών αυτοπροσώπως της τοπικής και εθνικής σωτηρίας.

Καθίσταται λοιπόν σαφές ότι οι μόνοι που μπορούν να ανακόψουν ή να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση είναι πρώτιστα οι αξιοπρεπείς και σκεπτόμενοι άνθρωποι. Και αυτό πραγματώνεται μόνο μέσα από τον αγώνα.

Τον αγώνα της λογικής ενάντια στην παράνοια, της αξιοπρέπειας ενάντια στη δουλικότητα και της ελευθερίας ενάντια στην αυθαιρεσία.

Για τους παραπάνω λόγους, η Επιτροπή Αγώνα Μ. Παναγίας, το Σάββατο 17.01.2015 και ώρα 12.00, καλεί σε εκδήλωση/συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην περιοχή Χοντρό Δέντρο Μ. Παναγίας (είσοδος του εργοταξίου των Σκουριών).

Στην εκδήλωση, δεδομένης της περιόδου που διανύουμε, έχουν προσκληθεί οι υποψήφιοι βουλευτές των κομμάτων που αντιτίθενται στις εξορύξεις χρυσού και στις μνημονιακές πολιτικές. Πρόθεσή μας η δημιουργία στιγμών πραγματικής δημοκρατίας, άμεσης κατάθεσης και αντιπαράθεσης απόψεων.

Εξόρυξη δε γίνεται, ας μην τρέφουν ελπίδες, αν θέλουν χρυσό ν’ ανοίξουν τις θυρίδες».

 left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: