17.1.15

Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν θα γίνει Κύπρος...




Εγγυώμαι τις καταθέσεις.
 Θα εξετάσουμε όλες τις λίστες που παραμένουν ανέπαφες
ΒΙΝΤΕΟ...
Την σιγουριά του για την εγγύηση των καταθέσεων μπροστά στο ενδεχόμενο μίας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας χαρακτηριστικά, πως «η Ελλάδα δεν θα γίνει Κύπρος, εγγυώμαι τις καταθέσεις των Ελλήνων». 
Ο ...
Τσίπρας, στην συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι «οι καταθέσεις είναι εγγυημένες τόσο από το ΣΥΡΙΖΑ όσο και από την ΕΚΤ. Οι ελληνικές τράπεζες πριν από 2 μήνες πέρασαν με μεγάλη επιτυχία τα stress tests. Δεν περνάει λοιπόν η κινδυνολογία που επιστρατεύει η Νέα Δημοκρατία». 
Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ ο επικεφαλής της Κουμουνδούρου είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον καταργήσει και θα τον αντικαταστήσει με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Ερωτηθείς για το όριο της μεγάλης ακίνητης περιουσίας,   σημείωσε ότι για να καθοριστεί θα πρέπει πρώτα να διορθωθούν οι στρεβλώσεις. «Δεν είναι δυνατόν να πληρώνει κάποιος φόρο επί πλασματικών αντικειμενικών αξιών. Πρέπει πρώτα να ορίσουμε τις πραγματικές αξίες στις οποίες αποτιμώνται πλέον τα ακίνητα. Αυτό που θέλω να γνωρίζουν όλοι είναι ότι τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα θα ελαφρυνθούν. Ο ΦΜΑΠ θα φέρει έσοδα στο Δημόσιο 1,5 δισ. ευρώ». 

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι οι υποχρεώσεις για τον ΕΝΦΙΑ του 2014 θα πρέπει να πληρωθούν «καθώς δεν μπορεί μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να νομοθετήσει αναδρομικά». 

Αναφερόμενος στη φορολογία, ο Τσιπρας επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ για όλους. Μάλιστα, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της ΝΔ για τις δηλώσεις Τσακαλώτου, ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «ο πλούτος είναι για τη ΝΔ στα 42.000 ευρώ, καθώς από εκεί και πάνω έχει το μεγαλύτερο φορολογικό συντελεστή. Για εμάς ο πλούτος είναι πάνω από τα 42.000 ευρώ που ορίζει η ΝΔ. Ξέρετε πόσοι Έλληνες έχουν εισόδημα πάνω από 80.000, στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Τσακαλώτος; Το 1% των Ελλήνων. Το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά και τα παπαγαλάκια που έσπευσαν να κινδυνολογήσουν προστατεύουν το 1%. Εμείς ερχόμαστε για να προστατεύσουμε το υπόλοιπο». 

Ερωτηθείς για το που θα βρεθούν τα λεφτά για το πρόγραμμα της ΔΕΘ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι «εδώ και 2,5 χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα με τη λίστα Λαγκάρντ. Θα πατάξουμε τη φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο και θα εξετάσουμε όλες τις λίστες που παραμένουν ανέπαφες. Ξέρετε ότι 3.000 Έλληνες δεν δικαιολογούν την περιουσία τους με βάση της λίστα Νικολούδη από την Αρχή για το Ξέπλυμα μαύρου χρήματος;»

Ο  Τσίπρας επανέλαβε την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, «ώστε να κυκλοφορήσει χρήμα στην αγορά και να τονωθεί η ρευστότητα». 

Κλείνοντας, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «δεν έρχομαι ως κυβερνήτης της Αριστεράς, αλλά ως πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων».
Δειτε τα βιντεο: 




Δεν υπάρχουν σχόλια: