10.1.15

Τσίπρας : Δεν θα βάλω γραβάτα, όταν γίνω πρωθυπουργός...

Τη συγκρότηση «κυβέρνησης όλων των Ελλήνων και όχι κυβέρνησης μιας παράταξης» προανήγγειλε με συνέντευξή του στη Realnews ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας πως «θα επιλεγούν οι...
ικανότεροι και οι εντιμότεροι για να διαχειριστούν τις τύχες του ελληνικού λαού. Τα τζάκια και οι επετηρίδες τελειώνουν».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι οι πολίτες θα δώσουν τελικά στο κόμμα του αυτοδυναμία, γιατί «ο τόπος έχει ανάγκη από μία ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση μακράς πνοής», ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι δεν θα συζητήσει για κυβέρνηση που θα βασίζεται σε ψήφο ανοχής.

Με ορίζοντα την Προεδρική εκλογή, αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο ο υποψήφιος που θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην ανήκει στην Κεντροαριστερά: «Ξεκαθαρίζουμε ότι το πρόσωπο του Προέδρου δεν συναρτάται με την πολιτική μας στρατηγική, αλλά με το κύρος του θεσμού» τονίζει.

«Δεν θα με δείτε με… γραβάτα»

Τέλος, σε ό,τι αφορά στις συμμαχίες, αποκλείει συνεργασία με δυνάμεις «που υποστηρίζουν τη σημερινή καταστροφική πολιτική», ενώ όπως ο ίδιος αναφέρει, αν γίνει πρωθυπουργός θεωρεί «μάλλον απίθανο» να τον δούμε με…γραβάτα...



Δεν υπάρχουν σχόλια: