5.1.15

«Κουνάει το δάχτυλο» στον Στουρνάρα, ο Σκουρλέτης...

 
«Ο κεντρικός τραπεζίτης δεν πρέπει να κάνει πολιτική»...
Νέα προειδοποίηση στον Γ. Στουρνάρα απηύθυνε ο εκπρόσωπος Tύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης. 
Προσδιόρισε το όριο και το «σημείο σύγκρουσης» με τον κεντρικό τραπεζίτη αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για...
το μέλλον.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Σκουρλέτης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Βήμα FM, επιτέθηκε στον Γ. Στουρνάρα αναφέροντας πως: «Ο κεντρικός τραπεζίτης πρέπει να σέβεται ο ίδιος τον ρόλο του και να κινείται στα προσδιορισμένα όρια και να μην κάνει πολιτική».

Ερωτηθείς αν μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να συνεργαστεί με τον κ. Στουρνάρα ή θα ενεργοποιηθεί η απειλή για αναγκαστική αποχώρηση με βάση το μοντέλο της Κύπρου, ο κ. Σκουρλέτης παρατήρησε πως στο παρελθόν υπήρξαν δηλώσεις του κ. Στουρνάρα που «φάνηκαν ότι υπερβαίνει τα όρια κι αυτό είναι ένα σημείο σύγκρουσης»

Στο επίμονο ερώτημα αν στη σχέση με τον Στουρνάρα θα υπάρξει ένας κοινός τόπος ή η κόντρα θα οδηγηθεί στα άκρα απάντησε:

«Αυτό θα το δείξει η ίδια η ζωή. Όποιος σέβεται τον ρόλο του νομίζω ότι θα διευκολύνει. Όποιος δεν τον σέβεται και θέλει να κάνει πολιτική μέσα από μια θέση που δεν ενδείκνυται για κάτι τέτοιο αυτό προφανώς θα είναι ένα σημείο σύγκρουσης»

Ο κ. Σκουρλέτης παρατήρησε επίσης πως ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει με πολύ ενδιαφέρον τι θα ειπωθεί στην έκτακτη σύσκεψη στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την Τετάρτη ανάμεσα στους κ. Ντράγκι και Στουρνάρα.

Και υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας «έχει μιλήσει για αύξηση της ρευστότητας και θέλει να φτάσει στα όρια της την νομισματική πολιτική ώστε να βοηθήσει να περιοριστούν οι επιπτώσεις από την πολιτική λιτότητας».

Εστίασε μάλιστα στην πρόσφατη αναφορά του κ. Ντράγκι πως δεν υπάρχει περίπτωση ούτε Grexit ούτε διάλυσης της ευρωζώνης και για αυτό δεν υπάρχει plan B.

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: