18.1.15

"Εφυγε" η ηθοποιός Φάτεν Χαμάμα...


Η Aιγύπτια ηθοποιός Φάτεν Χαμάμα, μία μορφή του αραβικού κινηματογράφου και πρώην σύζυγος του ηθοποιού Ομάρ Σαρίφ, πέθανε σε ηλικία 83 ετών, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο γιος της Τάρεκ Σαρίφ.

Ο Σαρίφ δεν διευκρίνισε τις αιτίες του θανάτου της, όμως... το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Mena μετέδωσε πως "η μεγάλη κυρία της αραβικής οθόνης", όπως είχε χαρακτηριστεί, υπέφερε "από ένα ξαφνικό πρόβλημα υγείας που προκάλεσε τον θάνατό της".

Η Χαμάμα δεν ήταν ακόμη δέκα ετών όταν ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της στον κινηματογράφο. Έπαιξε σε 100 ταινίες και συνεργάστηκε με ορισμένους από τους μεγαλύτερους αιγύπτιους σκηνοθέτες, μεταξύ των οποίων ο Γιούσεφ Σαχίν. Συμπρωταγωνίστησε πολλές φορές με τον πρώην σύζυγό της Ομάρ Σαρίφ, ο οποίος ασπάστηκε το Ισλάμ προκειμένου να την παντρευτεί. 

Η καριέρα της Φάτεν Χαμάμα έφθασε στο απόγειό της μεταξύ των ετών 1950-1970. Έπαιξε σε ρομαντικές κωμωδίες, αλλά και σε στρατευμένες ταινίες, υποστηρίζοντας τα δικαιώματα των γυναικών και καταγγέλλοντας τις κοινωνικές ανισότητες.

 tospirto

Δεν υπάρχουν σχόλια: