7.1.15

Η επόμενη μέρα του χιονιά, για την Κρήτη...


ΦΩΤΟ...
Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να εργάζονται τα εκχιονιστικά μηχανήματα για το άνοιγμα των δρόμων σε περιοχές που είναι αποκλεισμένες από το χιόνι.
Ο...
χιονιάς προκάλεσε προβλήματα στο
οδικό δίκτυο και την ηλεκτροδότηση. Σήμερα ενισχύθηκαν οι προσπάθειες διάνοιξης του ορεινού οδικού δικτύου, με ένα επιπλέον μηχάνημα της αντιπεριφέρειας Χανίων.

Δύσκολο έργο η πρόσβαση στον Ομάλο που παραμένει σε λευκό κλοιό, καθώς το ύψος του χιονιού αρχίζει από 80 πόντους και ξεπερνά ακόμα και το ένα μέτρο. Επιπλέον αποκλεισμένος είναι ο Καλλικράτης και δεν υπάρχει πρόσβαση ούτε από τη μεριά των Σφακίων ούτε από τη μεριά του Ρεθύμνου.



Στην περιοχή δεν υπάρχει ούτε ρεύμα, ούτε τηλέφωνο, ούτε καν σήμα κινητής τηλεφωνίας. Μάλιστα για να επικοινωνήσει κάτοικος με τις αρχές, χρειάστηκε να περπατήσει 2χλμ στο χιόνι προκειμένου να πιάσει σήμα, σύμφωνα με το flashnews.gr.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης

Τα μεγαλύτερης έκτασης προβλήματα παρουσιάζονται στην Ανώπολη Σφακίων. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο εκμετάλλευσης ηλεκτρικών δικτύων νομού Χανίων του ΔΕΔΔΗΕ, Γιώργο Πλοκαμάκη, ο εργολάβος έχει ξεκινήσει ήδη από τις 6.30 το πρωί, για την περιοχή, όμως επειδή ο δρόμος είναι κλειστός από τα Ασκήφου θα πάει από το Ρέθυμνο, τον Πλακιά, το Φραγκοκάστελο και από εκεί θα ανέβει Ανώπολη.

Το Ανατολικό Σέλινο βρίσκεται από το βράδυ χωρίς ρεύμα, από το Ροδοβάνι μέχρι Αγία Ειρήνη, Σέμπρωνα. Στην περιοχή βρίσκεται ήδη συνεργείο που ελέγχει τη ζημιά στη γραμμή 2 ημέρες.

Δυο μικρά χωριά στο Σέλινο επίσης, είναι χωρίς ηλεκτροδότηση γιατί έχει σπάσει από το χιόνι ένα κομμάτι στύλου.

Στον Θέρισο έχει ήδη πάει συνεργείο για να αποκαταστήσει το πρόβλημα.

Σε δυο χωριά των Κεραμειών, ενώ είχε δοθεί ρεύμα, το βράδυ, διεκόπη ξανά η ηλεκτροδότηση και συνεργείο τη ΔΕΗ βρίσκεται στο σημείο.

Και φυσικά ρεύμα δεν υπάρχει στον Ομαλό, για τον οποίο συνεργείο της ΔΕΗ περιμένει να ανοίξει ο δρόμος.



Ηράκλειο

Συνεχίζονται και εντείνονται τα προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλες τις περιοχές του Δήμου Ηρακλείου. Από νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι και τα μηχανήματα κάνουν προσπάθειες για την αντιμετώπισή τους.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται σε χωριά του Δημοτικού Διαμερίσματος Γοργολαΐνη όπου το χιόνι σε ορισμένες περιοχές έχει φτάσει το μισό μέτρο. Η κυκλοφορία των οχημάτων από τον Άγιο Μύρωνα προς τις Ασίτες είναι εξαιρετικά δύσκολη και ήδη εκχιονιστικό μηχάνημα έχει ξεκινήσει το έργο του αποχιονισμού του δρόμου.

Ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και στα χωριά, Καρκαδιώτισσα και Ρουκάνι, σε Αυγενική, Βενεράτο και Δαφνές. Μηχανήματα του Δήμου βρίσκονται και σε αυτές τις περιοχές προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία και μεταξύ των χωριών.

Χθες το βράδυ υπήρξε εγκλωβισμός οχημάτων στο δρόμο προς Άγιο Μύρωνα και Ασίτες, καθώς και στο δρόμο Ηράκλειο- Μεσαρά στο ύψος του Βενεράτου. Αμέσως μηχανήματα του Δήμου έσπευσαν στην περιοχή και απεγκλώβισαν οδηγούς και οχήματα.

Επίσης εξαιτίας των ισχυρών βόρειων ανέμων έχουμε πτώσεις δένδρων και μεγάλων κλαδιών, τα οποία μαζεύονται και απομακρύνονται από συνεργεία του δήμου.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου ενημερώνει τους δημότες ότι σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και σήμερα, οπότε πρέπει να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Ρέθυμνο

Το χιόνι το έχει στρώσει στον Μυλοπόταμο, το Αμάρι και τα ορεινά του Ρεθύμνου.

Το χιόνι ξεπέρασε στα Ανώγεια τους 40 πόντους ενώ υπήρξαν και διακοπές ηλεκτροδότησης.




Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενημέρωση για κλειστό οδικό δίκτυο.

Λασίθι

Στο Οροπέδιο Λασιθίου το χιόνι ξεπέρασε το μισό μέτρο και προκάλεσε ζημιές στο οδικό δίκτυο.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης υπήρξαν στην περιοχή και παρά το γεγονός ότι αποκαταστάθηκαν στη συνέχεια, κεραυνός προκάλεσε εκ νέου βλάβη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: