16.1.15

"Παραδόθηκε μόνος του" ο δράστης της ομηρίας στο Παρίσι...

Το νέο περιστατικό δεν συνδέεται με την επίθεση στο Charlie Hebdo...

Ένας άνδρας ο οποίος συνέλαβε δύο πρόσωπα ομήρους λίγο πριν από το μεσημέρι σε ένα ταχυδρομείο στο Κολόμπ, κοντά στο Παρίσι, συνελήφθη και οι...
όμηροι απελευθερώθηκαν σώοι και αβλαβείς, δήλωσαν πηγές προσκείμενες στη γαλλική αστυνομία. Οι δύο όμηροι δεν υπέστησαν κανέναν τραυματισμό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

«Δεν έγινε επιχείρηση, ο άνδρας παραδόθηκε μόνος του» και οι όμηροι βγήκαν από το ταχυδρομείο «σε κατάσταση σοκ, αλλά χωρίς να έχουν υποστεί κανέναν τραυματισμό», είπε η μία από τις πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, περιλαμβανομένων και ανδρών της ειδικής δύναμης Raid, είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Ο άνδρας είναι γνωστός στην αστυνομία, καθώς είχε εμπλακεί σε υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου στο παρελθόν, και αστυνομικές και εισαγγελικές πηγές απέκλεισαν γρήγορα το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στο σημερινό συμβάν και τις επιθέσεις που διέπραξαν τζιχαντιστές την περασμένη εβδομάδα στην εφημερίδα Σαρλί Εμπντό και σε ένα εβραϊκό πολυκατάστημα στο Παρίσι με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 17 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο άνδρας μπήκε μόνος του στο ταχυδρομείο γύρω στις 13:30 (ώρα Ελλάδας), όμως πολλοί πελάτες μπόρεσαν να φύγουν. «Πέντε άνθρωποι βγήκαν από την πίσω έξοδο», είπε μια αστυνομική πηγή.

Ο άνδρας είχε τηλεφωνήσει ο ίδιος στην αστυνομία και είχε μιλήσει με «ασυνάρτητο» τρόπο, υποστηρίζοντας πως ήταν βαριά οπλισμένος, με Καλάσνικοφ και χειροβομβίδες, είπαν αξιωματικοί της αστυνομίας.

Δεν υπήρξε καμιά εκπυρσοκρότηση όπλου, διευκρίνισε μια πηγή προσκείμενη στη γαλλική αστυνομία.

Μια άλλη πηγή είχε πει νωρίτερα ότι ο άνδρας τελεί «υπό ψυχολογική παρακολούθηση» και «ζητεί ασθενοφόρο»...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: