16.1.15

Ο φόβος δεν αγγίζει κανέναν…

Παρά την εκστρατεία φόβου που εξαπολύθηκε, πολύ γρήγορα έγινε αντιληπτό ότι η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει την πρόωρη προσφυγή στην κάλπη όχι ως...
«καταστροφή» και «ανωμαλία», αλλά ως ευκαιρία για την ανάκτηση της αξιοπρέπειάς της και την απαλλαγή από μια κυβέρνηση που «κυβερνά» εφαρμόζοντας εντολές που έρχονται από τους δανειστές με e-mail.

Προφανές είναι επίσης ότι, αντί του φόβου που προσπάθησε να καλλιεργήσει ο Αντ. Σαμαράς και οι επιτελείς του, στο εκλογικό σώμα επικρατεί η διάθεση της τιμωρίας. Έτσι οι εκλογές που έρχονται αντιμετωπίζονται ως ευκαιρία να πληρωθεί το κόστος των πολιτικών ευθυνών αυτών που οδήγησαν τη χώρα και τον λαό της στην καταστροφή.

Κοιτάζοντας κάποιος τα στατιστικά της ντροπής, τα οποία περιγράφουν τους δείκτες της ανεργίας, της ανεργίας των νέων, τη μακροχρόνια ανεργία, τις περικοπές σε δαπάνες στην υγεία και την παιδεία από το 2010 μέχρι και σήμερα, αντιλαμβάνεται ότι η χώρα επιστρέφει ταχύτατα δεκαετίες πίσω στο παρελθόν.

Παρά τις προσπάθειες των Σαμαρά και Βενιζέλου να πείσουν για το αντίθετο, η ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια βιώνει καθημερινά ότι «δεν πάμε καλά». Και για να ακριβολογούμε, δεν πάμε καλά οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι μακροχρόνια άνεργοι, οι νέοι εργαζόμενοι σε συνθήκες δουλοπαροικίας...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: