3.1.15

Τσίπρας: Ο Σαμαράς σέρνει το χορό των ζόμπι...

Στις 26 Γενάρη, αυτοδύναμη κυβέρνηση του λαού (ΦΩΤΟ)!... 
Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη του Διαρκούς Συνεδρίου του κόμματος στο κατάμεστο γυμναστήριο του Τάε Κβον Ντο στο Π. Φάληρο
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην τρομοκρατική επικοινωνιακή εκστρατεία της ΝΔ τονίζοντας ότι «ο Α. Σαμαράς κρύβεται από...
το φως και ανασύρει φαντάσματα. Νεκρανασταίνει το φόβο, νεκρανασταίνει το Grexit, νεκρανασταίνει τη χρεοκοπία. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, χωρίς κανένα σεβασμό στο αξίωμά του, σέρνει αυτό το χορό των ζόμπι. Με μουσική υπόκρουση το ψέμα σε όλες τις εκδοχές του και έχει φτάσει να χρησιμοποιεί τη λέξη αλήθεια σε μια εκστρατεία ψέματος».

Ο Αλ. Τσίπρας έδωσε στη συνέχεια την ευρωπαϊκή διάσταση της επερχόμενης νίκης του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι «στις 25 Γενάρη στην Ελλάδα ακουμπά και η δημοκρατική Ευρώπη, ακουμπά η κοινωνική πλειοψηφία που εναντιώνεται στη λιτότητα». Όπως τόνισε, «στις 25 Γενάρη η αναγκαία αλλαγή στην Ευρώπη ξεκινάει από εδώ από την Ελλάδα. Και η δική μας, εκλογική νίκη θα γίνει, προς το τέλος αυτού του χρόνου, και νίκη του ισπανικού λαού. Με τους Podemos και την Ενωμένη Αριστερά να έρχονται στη κυβέρνηση. Και ένα χρόνο αργότερα και του ιρλανδικού λαού. Με το Sinn Fein του Τζέρυ Άνταμς. Και σταδιακά υπόθεση ολοένα και πιο πολλών».

Υπογράμμισε την ακύρωση της κινδυνολογίας εγχώριων και ξένων κέντρων από δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού τύπου τα οποία ερμηνεύουν τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα ως το μήνυμα για την αναγκαία αλλαγή πολιτικής και τον τερματισμό της λιτότητας στην Ευρώπη.



Έπειτα, αναφέρθηκε στις βαριές ευθύνες του φθαρμένου κομματικού συστήματος για την καταστροφή που προκάλεσαν στην ελληνική κοινωνία οι μνημονιακές πολιτικές. Όπως είπε, «οι πρωταγωνιστές της σήψης και της κρίσης, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, φεύγουν έχοντας βουλιάξει τη χώρα, έχοντας υποθάλψει τη διαφθορά, τη διαπλοκή και την κλεπτοκρατία».

• Φεύγουν, έχοντας παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στους δανειστές και στην τρόικα. Γιατί δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ!

• Φεύγουν, αφήνοντας πίσω τους, περίπου, το μισό πληθυσμό της χώρας, δηλαδή 6,3 εκατομμύρια συνανθρώπους μας, σε καθεστώς φτώχειας.

• Φεύγουν, έχοντας εγκαταλείψει σχεδόν το ⅓ του εργατικού δυναμικού στην ανεργία και το 71% των ανέργων στη μακροχρόνια ανεργία.

• Φεύγουν, έχοντας δεσμευτεί απέναντι στην τρόικα, με το περίφημο e-mail του κ. Σαμαρά, για νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, για αυξήσεις στους συντελεστές ΦΠΑ στα φάρμακα, στα τρόφιμα, στους λογαριασμούς του νερού και του ρεύματος, για κατάργηση του ΕΚΑΣ από το 2015 σε, περίπου, 320.000 χαμηλοσυνταξιούχους.

Οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις έχουν ως πρόγραμμά τους το νέο Μνημόνιο και νέα σκληρά μέτρα λιτότητας, συμπεριλαμβανομένου και ενός πογκρόμ πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Ως εκ τούτου, ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός, «στις 26 Γενάρη θα δώσει οριστικό τέλος στην εθνική ταπείνωση και την ανθρωπιστική κρίση. Θα δώσει τέλος στον μνημονιακό παραλογισμό. Με την ψήφο του στο ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτοδύναμη κυβέρνηση του λαού. Αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Η κυβέρνηση αυτή, όπως ανέλυσε ο Αλ. Τσίπρας, έχει τις παρακάτω «απλές και ρεαλιστικές θέσεις»:

«Πρώτον:

Απορρίπτουμε τη λογική των εξωπραγματικών πρωτογενών πλεονασμάτων που είναι το άλλο όνομα της λιτότητας. Που είναι η ίδια η λιτότητα.

Και παραμένουμε σταθεροί στην επιδίωξη πρωτογενώς ισοσκελισμένων προϋπολογισμών καθώς και στην ανάγκη εξαίρεσης από τον υπολογισμό του ελλείμματος του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

Δεύτερον:

Επιδιώκουμε την συμφωνία για αναπτυξιακά εργαλεία, που θα συμβάλλουν στην συνολική ανάπτυξη που αφορά όλους τους πολίτες

Τρίτον:

Προστατεύουμε το Τραπεζικό σύστημα στα πλαίσια της ΕΚΤ και εγγυόμαστε τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών

Τέταρτον:

Διαπραγματευόμαστε εντός των πλαισίων της ευρωπαϊκής ένωσης και των ευρωπαϊκών θεσμών στα πλαίσια μιας νέας ρεαλιστικής συμφωνίας εξυπηρέτησης του χρέους και ανάπτυξης της πραγματικής οικονομίας για αμοιβαία ωφέλεια, ώστε να επιτύχουμε τελικώς τους ακόλουθους στόχους :

• Τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της ονομαστικής αξίας του χρέους, ώστε να γίνει βιώσιμο με τεχνική που δεν θα ζημιώνει τους λαούς της Ευρώπης, αλλά μέσω των συλλογικών ευρωπαϊκών μηχανισμών. «Έγινε για τη Γερμανία το 1953. Να γίνει και για την Ελλάδα το 2015» υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας μέσα σε χειροκροτήματα.

• «Ρήτρα ανάπτυξης» στην αποπληρωμή του, έτσι ώστε να εξυπηρετείται από την ανάπτυξη και όχι από το πλεόνασμα του προϋπολογισμού.

• Περίοδος χάριτος, δηλαδή «moratorium» στην εξυπηρέτησή του, για την άμεση εξοικονόμηση πόρων για την ανάπτυξη και την επανεκκίνηση της οικονομίας

• Εξαίρεση του προγράμματος δημόσιων επενδύσεων από τους περιορισμούς του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης για ορισμένη χρονική περίοδο.

• Συμφωνία για «Ευρωπαϊκό New Deal», με δημόσιες επενδύσεις για την ανάπτυξη.

• Ποσοτική χαλάρωση με απευθείας αγορά κρατικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ελπίζουμε ότι θα γίνει πραγματικότητα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ στις 22 Ιανουαρίου».



Το πρόγραμμα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσιαστήκε στη Θεσσαλονίκη περιλαμβάνει, όπως τόνισε εμφατικά ο Αλ. Τσίπρας τις πραγματικές, προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η κοινωνία – όχι τις νεοφιλελεύθερες αντιμεταρρυθμίσεις της οικονομικής και κοινωνικής αποδιάρθρωσης.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: Το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», περιλαμβάνει τους εξής τέσσερις μεγάλους πυλώνες για την αντιστροφή της κοινωνικής και οικονομικής αποδιάρθρωσης, την ανόρθωση της οικονομίας και την έξοδο από τη κρίση:

Α. Το πρόγραμμά μας για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης,

Β. Τα άμεσα μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Γ. Το εθνικό σχέδιο για την ανάκτηση της εργασίας.

Δ. Τις μεταρρυθμίσεις για το θεσμικό και δημοκρατικόμετασχηματισμό της δημόσιας διοίκησης.
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: