21.1.15

H φίλη του Κοέλιο…

Όσο καλοπροαίρετος και να είναι κάποιος, το βιογραφικό της κυρίας Χρύσας Αθανασοπούλου μοιάζει να παρακαλάει για σάτιρα κα για memes. Το βασικό πρόβλημα, νομίζω, είναι ο...
σοβαρός, κυριολεκτικός τρόπος με τον οποίο είναι γραμμένο.

Αναφέρει δηλαδή η υποψήφια τη φιλία της με τον Κοέλιο, και χρησιμοποιεί λογοπαιγνιακά τον τίτλο βιβλίο του συγγραφεά (Το εγχειρίδιο του πολεμιστή του φωτός) θέλοντας να δώσει κάποιο έξτρα στοιχείο για το χαρακτήρα της.



Δεν ειναι θρησκεία, δεν λέει ότι έχει υπερδυνάμεις - όμως κάθετί σχετικό με τον Κοέλιο βγάζει αναπόφευκτα μιαν αφέλεια. Πάντως προσωπικά πιστεύω ότι έτσι γίνεται πιο ενδιαφέρουσα η υποψήφια, μαθαίνουμε με παιχνιδιάρικο τρόπο κάτι παραπάνω γι' αυτήν (πέρα απ' τα γνωστά κλισέ, τις σπουδές κλπ που βάζουν όλοι), κι ας καταλαβαίνω γιατί γίνεται η καζούρα. 

Δεν ξέρω αν όλο το σύμπαν θα συνομωτήσει για να εκλεγεί η Χρύσα Αθανασοπούλου στην Κορινθία, μου αρέσει όμως να υπάρχει και η άλλη άποψη πέρα από τα αναμενόμενα χλευαστικά σχόλια: Γιατί αυτα τα περί "Πολεμιστή του Φωτός" είναι παράλογα ενώ το να πιστεύεις - και βάσει αυτών των πεποιθήσεων να υποστηρίζεις ότι νομοθετείς - πως ο θεός γεννήθηκε πριν 2000 χρόνια, από μια παρθένα γυναίκα και περπάτησε στο νερό πριν τον σταυρώσουν και αναστηθεί, είναι απόλυτα λογικά...; 

Εκτός απο το μια χαρά βιογραφικό της, οι φίλοι μας είναι οικογένειά μας - και είναι επιλογή οχι DNA. Όταν η άλλη σου μοστράρει "κόρη του αείμνηστου υπουργού /βουλευτή κλπ" καλύτερο είναι; Οταν ανήψια βολεύονται μόνο και μόνο επειδή η οικογενειοκρατία ζει και μας οδηγεί; Αν όντως η κυρία είναι φίλη του Κοέλιο, μπράβο της να τον χαίρεται, κι εγώ θέλω φίλο μου τον Μουρακάμι αλλά αυτος δεν νομίζω ναχει και πολλούς φίλους, φτου!..

Άρης Δημοκίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: