2.1.15

Παπαδημούλης: Κρύβεται ο Αντ. Σαμαράς, φοβάται το ντιμπέιτ με τον Αλ. Τσίπρα ...



BINTEO...
«Ο καλύτερος τρόπος να αντιπαρατεθούν δύο κόμματα που διεκδικούν τη διακυβέρνηση σε μία ευρωπαϊκή κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι ο διάλογος» δήλωσε ο Δημ. Παπαδημούλης αναφερόμενος στην...
πρόταση του που είναι και επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για δύο ντιμπέιτ, ώστε σε ένα πρώτο ντιμπέιτ να γίνει διάλογος μεταξύ του Αλ. Τσίπρα και του Αντ. Σαμαρά και ένα μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών. «Η Ν.Δ. έσπευσε να αρνηθεί την πρόταση. Ο Αντ. Σαμαράς φοβάται, κρύβεται διότι δεν έχει επιχειρήματα να επιχειρηματολογήσει υπέρ του κυβερνητικού έργου». Τόνισε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Κοινωνία Ωρα Mega, ότι «η απουσία διαλόγου χρεώνεται σε αυτόν που τον αρνείται και δεν κάνει ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά διευκολύνει το μίσος, τον φανατισμό. Το εμπόριο φόβου κάνει κακό στην οικονομία, την κοινωνία και τη Δημοκρατία».
Ο Δημ. Παπαδημούλης, στη συνέχεια, επικαλέστηκε δημοσίευμα στο χθεσινό De Spiegel όπου αναφέρει ότι δεν είναι τρελός ο Τσίπρας, εναντίον της λιτότητας παλεύει για να αλλάξουν τα πράγματα στην Ευρώπη. Δεν παρέλειψε να καταγγείλει την επιλεκτική παρουσίαση από τα τηλεοπτικά δελτία των ξένων δημοσιευμάτων. Εξήγησε ότι υπάρχει μεν φόβος γιατί είναι λογικό να μην αρέσει στους εκπροσώπους του κεφαλαίου, στην ευρωπαϊκή Δεξιά να βγει ένα αριστερό κόμμα. Ταυτόχρονα όμως υπάρχει ελπίδα, πραγματισμός και ρεαλισμός. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις της ΕΚΤ και της Κομισιόν. Δηλαδή οι Ευρωπαίοι τραπεζίτες, ο Ντράγκι και οι λοιποί, είπαν ότι «πρώτον ότι, δεν ανακατευόμαστε στις εσωτερικές υποθέσεις, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα ψηφίσουν και δεύτερον ότι θα συζητήσουν με την κυβέρνηση που θα βγάλει ο ελληνικός λαός, πάνω στο πρόγραμμα.»
Επιπλέον ανέφερε το άρθρο του Γάλλου οικονομολόγου Πικετί όπου έγραψε ότι μην παριστάνετε κύριοι υποκριτές, ότι δεν καταλαβαίνετε τι ζητούν οι Έλληνες και τι προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για το κούρεμα του χρέους. Γιατί αρνείστε αυτό που έγινε με τη Γαλλία και τη Γερμανία το ‘45 που είχαν χρέος 200% του ΑΕΠ και το ‘50 βρέθηκαν με 30%, πως έγινε αυτό με λιτότητα και πρωτογενή πλεονάσματα ή με ένα γερό κούρεμα του χρέους.»
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μία δύναμη ευρωπαϊκή που θέλει να αλλάξει τα πράγματα και να γίνει η Ελλάδα ένα κανονικό κράτος της Ευρώπης και γι' αυτό απαιτείται αντί να δανειζόμαστε διαρκώς για να πληρώνουμε νέα δάνεια και αντί να έχουμε τον αέναο κύκλο ύφεσης, ανεργίας, δανεισμός , μειώσεις μισθών συντάξεων να υπάρξει μια ανάσα» υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε σαφές ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμά του λέει ότι δεν μπορεί να έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα 4,5% με μια διαλυμένη οικονομία και κοινωνία. Απαιτείται κούρεμα του χρέους που πρέπει να γίνει μέσα από μια ευρωπαϊκή ρύθμιση για το χρέος. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Σόιμπλε πρόσθεσε ότι: «Δεν είναι αλήθεια ότι θα σταματήσει η συζήτηση όταν θα καταργήσουμε τους εφαρμοστικούς νόμους αντίθετα οι δανειστές προαναγγέλλουν τη συζήτηση που θα ξεκινήσει. Είναι ρεαλιστές και δεν κρύβονται όπως ο Σαμαράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: