16.1.15

Φόβος εναντίον ελπίδας οι αντίπαλοι της κάλπης...

Εννέα μέρες απομένουν για την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου με την ένταση μεταξύ των πολιτικών σχηματισμών να κορυφώνεται, πράγμα που...
 αποτυπώνεται και στον Τύπο. Το ζήτημα της εκτόξευσης της ισοτιμίας φράγκου-ευρώ που επηρεάζει χιλιάδες πολίτες που πήραν στεγαστικό σε ελβετικό νόμισμα, αλλά και η δέσμευση ΣΥΡΙΖΑ για άρση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, καθώς και οι παροχές που οι βασικοί αντίπαλοι υπόσχονται για την επομένη των εκλογών απασχολούν τον Τύπο. Το διακύβευμα των εκλογών αυτή τη φορά φαίνεται πως δε θα είναι ο φόβος αλλά η ελπίδα. Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα θα κριθεί στην κάλπη.


Σε κατάσταση πανικού βρίσκονται από εχθές 65.000 δανειολήπτες με δάνεια συνδεδεμένα με το φράγκο καθώς η Ελβετική Κεντρική Τράπεζα τουε πέρασε θηλιά. Όπως γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών έσπασαν τα τηλέφωνα στις ελληνικές τράπεζες μετά την απελευθέρωση της ισοτιμίας φράγκου – ευρώ, καθώς χιλιάδες δανειολήπτες που έχουν εγκλωβιστεί στα στεγαστικά κυρίως αυτά δάνεια, είδαν από τη μία στιγμή στην άλλη να εκτινάσσεται η δόση του δανείου τους κατά περίπου 25%. Τώρα χρωστούν περισσότερα από αυτά που δανείστηκαν και έχουν αποπληρώσει σημειώνει η εφημερίδα.
undefined

Την ίδια στιγμή, η εκτίναξη του φράγκου θέτει εν αμφιβόλω την αποπληρωμή των χιλιάδων στεγαστικών δανείων που ελήφθησαν σε ελβετικό νόμισμα, κατηγορηματική δέσμευση για απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, που απελευθέρωσε η κυβέρνηση Σαμαρά, και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, που οδήγησε σε χρεοκοπία χιλιάδες νοικοκυριά, ανέλαβε από τη Ρόδο ο Αλέξης Τσίπρας.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
tvxs.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: