28.1.15

Η προεδρική πένα και οι… αριστερόχειρες υπουργοί!..

Όλα τα παραλειπόμενα της ορκωμοσίας…

Για πρώτη φορά όλοι οι νέοι υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί υπέγραψαν τα πρωτόκολλα ορκωμοσίας με...
την προεδρική πένα και όχι με δικό τους στυλό, κάτι που συνέβαινε κατά κόρον σε προηγούμενες ορκωμοσίες κυβερνήσεων.

Παραδοσιακά τα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου καταφθάνουν πεζή στο Προεδρικό Μέγαρο κατηφορίζοντας την Ηρώδου του Αττικού. Αυτό τον εθιμικό αυτό κανόνα δεν ακολούθησε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης που επέλεξε να πάει στην ορκωμοσία με τη μηχανή του.

Όπως ήταν αναμενόμενο όλα τα φλας των φωτογράφων και οι τηλεοπτικές κάμερες στράφηκαν στον νέο «τσάρο» της οικονομίας, τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.

Αριστεροί ακόμα και στη γραφή αποδεικνύονται ο Νίκος Παππάς και Νίκος Κοτζιάς που είναι αριστερόχειρες.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αμέσως μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου ορκωμοσίας έδειξε την αγωνιστικότητα και την ικανοποίησή του προς τα τηλεοπτικά συνεργεία σηκώνοντας το χέρι του ψηλά. Λίγες στιγμές μετά εισέπραξε και τις ευχές και το «καλορίζικος» από τον Αλέξη Τσίπρα.

Αρκετά από τα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου επέλεξαν να υπογράψουν όρθιοι το πρωτόκολλο ορκωμοσίας. Μεταξύ αυτών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Θεανώ Φωτίου, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Μάλιστα, η αμηχανία του κ. Τσακαλώτου ήταν εμφανής καθώς του έπεσε η πένα από το χέρι.

Ο Δημήτρης Στρατούλης, γνωστός και μαχητικός συνδικαλιστής στο παρελθόν επέλεξε ένα αγωνιστικό χαιρετισμό υψώνοντας τη γροθιά του αμέσως μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου.

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος την ώρα που υπέγραφε. «Εγώ μόνος μου θα κάτσω» είπε απευθυνόμενος στα τηλεοπτικά συνεργεία.

Η συντριπτική πλειοψηφία των νέων μελών του υπουργικού συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένου και του Αλέξη Τσίπρα διατήρησε το άτυπο dress code και εμφανίστηκαν με πουκάμισο ανοιχτό, χωρίς γραβάτα. Αντίθετα, ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, με καταγωγή από τη Ζάκυνθο έδειξε την επτανησιακή του φινέτσα και εμφανίστηκε ντυμένος με παλτό και γραβάτα...

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: