7.1.15

Σοκ και αποτροπιασμός στην Ε.Ε...

"Σοκαρισμένη" από την "αποτρόπαιη" και "απάνθρωπη" επίθεση στο Παρίσι εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, που υπονομεύει...
θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες, όπως η ελευθερία της έκφρασης και του Τύπου, δηλώνει σύσσωμη η ηγεσία της ΕΕ.

Ο Πρόεδρος της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο τονίζει ότι πρόκειται για μία "βάναυση επίθεση" που στρέφεται κατά των θεμελιωδών αξιών και κατά της ελευθερίας της έκφρασης που είναι οι πυλώνες της δημοκρατίας. "Η ΕΕ στέκεται στο πλευρό της Γαλλίας", τονίζει ο Ντ. Τουσκ και προσθέτει: "Η μάχη κατά της τρομοκρατίας, σε όλες της τις εκφάνσεις της, πρέπει να συνεχιστεί χωρίς καμία χαλάρωση. Εκ μέρους της ΕΕ και προσωπικά, θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και στους συγγενείς των θυμάτων και την αλληλεγγύη μου στις γαλλικές αρχές και στους Γάλλους πολίτες".

"Συγκλονισμένοι" από τη "βάναυση" και "απάνθρωπη" επίθεση, δήλωσαν σε ανακοινώσεις τους τόσο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, όσο και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι πρόκειται για μια "μη ανεκτική πράξη", μια "βαρβαρότητα" που μας αφορά όλους ως ανθρώπινα όντα και ως Ευρωπαίους. "Οι σκέψεις μου είναι στα θύματα και στις οικογένειές τους. Εκφράζω στο όνομά μου και στο όνομα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την αλληλεγγύη μας στη Γαλλία".

Από την πλευρά του ο Μάρτιν Σουλτς επισημαίνει, ότι πρόκειται για ένα "ειδεχθές έγκλημα, που αποτελεί προσβολή για την πολιτισμένη κοινωνία" κι υπογραμμίζει: "Ως Ευρωπαίοι δεν πρέπει ποτέ να υποχωρήσουμε έναντι των αξιών της ελευθερίας του Τύπου και της έκφρασης, της ανοχής και του αμοιβαίου σεβασμού, αξίες που αυτή η επίθεση επεδίωξε να υπονομεύσει. Είναι μια στιγμή βαθιάς λύπης, που απαιτεί μια αξιοπρεπή και σαφή απάντηση. Πέρα από τις απόψεις μας και τις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις, καλώ όλους τους πολίτες να υπερασπιστούν από κοινού τις αξίες που πρεσβεύουμε".

Και οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πολιτικές ομάδες με ανακοινώσεις τους καταδικάζουν την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, που στρέφεται κατά της ελευθερίας του Τύπου. Το ΕΛΚ στην ανακοίνωσή του αναφέρει: "Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σ' εκείνους που μισούν τις αρχές της ελευθερίας και της δημοκρατίας, αρχές πάνω στις οποίες οικοδομήθηκαν οι κοινωνίες μας, να τις υπονομεύουν. Καμία θρησκεία ή πολιτική πεποίθηση δεν δικαιολογεί τη δολοφονία".

Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές τονίζουν, ότι "σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για την ελευθερία του Τύπου"...
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: