20.1.15

Νέα ταλαιπωρία με τον ΕΝΦΙΑ...

Δεν γίνονται δεκτά τα δικαιολογητικά όσων έκαναν διορθώσεις στο Ε9 εξαιτίας...
προβλημάτων στο taxis.

Νέο αναστάτωση δημιουργεί η γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων στους ιδιοκτήτες ακινήτων που έκαναν διορθώσεις στο Ε9 προκειμένου να μειώσουν το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ.

Από τις αρχές του έτους δεν δουλεύει το ηλεκτρονικό σύστημα για να διασταυρωθούν τα στοιχεία των ιδιοκτητών ακινήτων που υπέβαλαν τροποποιητικές δηλώσεις. Σύμφωνα με το νόμο οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τους οποίους η μείωση του φόρου είναι  μεγαλύτερη των 300 ευρώ υποχρεούνται να μεταβούν στις εφορίες τους με τα  δικαιολογητικά προκειμένου να διασταυρώσουν οι εφορίες την ορθότητα τους. Ωστόσο από τις αρχές του έτους το ηλεκτρονικό σύστημα για να γίνουν οι απαραίτητες επαληθεύσεις δεν λειτουργεί. Μάλιστα από το υπουργείο Οικονομικών του διαμηνύουν ότι οι βλάβες θα αποκατασταθούν μετά τις εκλογές.

Η εξέλιξη αυτή επί της ουσίας καθυστερεί σημαντικά τη νέα εκκαθάριση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων για τους ανωτέρω ιδιοκτήτες ακινήτων. Ωστόσο και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν μείωση ή και απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ θα πρέπει όπως όλα δείχνουν να πληρώσουν και τον Ιανουάριο κανονικά τον φόρο (με βάση την εκακκαθάριση της 31ης Ιουλίου) και ενδεχομένως με τη δόση του Φεβρουαρίου να γίνει ο  συμψηφισμός...
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: