2.1.15

Π. Σκουρλέτης: Πρωθυπουργός της μονταζιέρας ο Σαμαράς...

Ο Π. Σκουρλέτης κατήγγειλε την πολιτική λαθροχειρία εκ μέρους της Ν.Δ. όπου αξιοποιεί όπως τη βολεύει συνέντευξη του...
Αλέξη Τσίπρα στον Αλ. Παπαχελά. Στο ερώτημα, αν υπάρχει περίπτωση εξόδου της χώρας, από την Ευρωζώνη όπου ο Αλέξης Τσίπρας απαντά: «Ναι, βεβαίως ,σε περίπτωση που η Γερμανία αποφασίσει να χρεοκοπήσει την Ευρώπη»» η Ν.Δ. κόβει την συνέντευξη στο «Ναι βεβαίως» χωρίς βέβαια να ακούγεται η πραγματική απάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Χαρακτήρισε μάλιστα τον Αντ. Σαμαρά ως τον πρωθυπουργό της μονταζιέρας.
«Προϊόν μονταζιέρας και η παραποίηση των δηλώσεων του κ. Τόλιου» συμπλήρωσε ο Π. Σκουρλέτης ενώ διευκρίνισε ότι αφού ξεκινήσει η διαπραγμάτευση η ελληνική πλευρά θα καταθέσει την πρότασή της. «Η αποδοχή έναρξης αυτής της διαδικασίας σημαίνει ότι παγώνουν τα πράγματα. Κατά τη διάρκεια αυτή είναι κοινά αποδεκτό ότι οι πλευρές καταθέτουν τις προτάσεις. Το δίμηνο αφορά μία παράταση για να εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα για να γίνει η αξιολόγηση. Εμείς αυτό δεν το δεχόμαστε».
Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι δεν περιλαμβάνονται στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ οι μονομερείς ενέργειες, ούτε η στάση πληρωμών σε σχέση με τη διαπραγμάτευση του χρέους και ενώ πρόσθεσε ότι "δεν αποδεχόμαστε να λέει η τρόικα, τι θα γίνει με τα δάνεια, με τους πλειστηριασμούς".
Όσον αφορά τα χρήματα από το ΤΧΣ που η Ν.Δ. λέει ότι «δεν υπάρχουν» ο Π. Σκουρλέτης απάντησε ότι «τα χρήματα του ΤΧΣ πρέπει να αξιοποιηθούν και να ηττηθεί η κυβέρνηση Σαμαρά ώστε να μην προχωρήσει στην πιστοληπτική γραμμή» που σημαίνει νέο Μνημόνιο. Έθεσε τέλος στην τρομολαγνεία αναφορικά με τις τράπεζες κάνοντας σαφές ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες.
«Είναι κρατικές οι τράπεζες ή όχι;» ρώτησε υπενθυμίζοντας μετά από αντίστοιχη ερώτηση που του τέθηκε ότι στην Ελλάδα οι τράπεζες είναι εθνικοποιημένες ήδη καθώς και ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των 3 μεγαλύτερων τραπεζών ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο. Τέλος θέλοντας να δείξει ότι η τρομοκρατία της Ν.Δ. δεν έχει όρια έφερε το παράδειγμα της πρόσφατης επιχειρηματολογίας της Ν.Δ. που ισχυριζόταν ότι αν δεν ψηφιστεί πρόεδρος της Δημοκρατίας αυτό θα σημαίνει πιστωτικό γεγονός για τη χώρα αναδεικνύοντας έτσι ότι πραγματικά η κυβέρνηση Σαμαρά χρησιμοποιεί κάθε είδους φόβους και ψεύδη προκειμένου να αποφύγει την εκλογική ήττα και με κάθε τρόπο να παραμείνει στην εξουσία...
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: