18.1.15

Ποιοι κοινωνικοί φορείς παίρνουν έκπτωση στο ρεύμα και πόσο...

Σημαντικές μειώσεις που μπορεί να φτάσουν στο 70% του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας που πληρώνουν που παρέχουν κοινωνικό έργο, προβλέπει  απόφαση του υπουργού ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη. Στην απόφαση ορίζονται οι εκπτώσεις αλλά και οι... δικαιούχοι φορείς είτε είναι δημόσιοι, ΟΤΑ, ιδιωτικοί ή εκκλησιαστικοί. Συγκεκριμένα όπως ορίζει η σχετική απόφαση στο ειδικό τιμολόγιο υπηρεσιών αλληλεγγύης υπάγονται 4 κατηγορίες:

Οι ειδικά πιστοποιημένοι φορείς ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας.

Τα εκκλησιαστικά ιδρύματα που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής σίτισης μέσω διατήρησης ειδικών χώρων (μαγειρεία, αίθουσες διάθεσης συσσιτίου).

Τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου προνοιακού χαρακτήρα που εποπτεύονται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Δομές κοινωνικής αλληλεγγύης που έχουν δημιουργήσει πρωτοβάθμιοι ΟΤΑ και στεγάζονται σε δημοτικά κτίρια (κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά ιατρεία, κοινωνικά συσσίτια).

Τι πληρώνουν και ποιες είναι οι εκπτώσεις για αυτές τις τέσσερις κατηγορίες;

1. Για το κλιμάκιο τετραμηνιαίας κατανάλωσης έως 1200kWh, παρέχεται 70% έκπτωση επί της τιμής του ισχύοντος τιμολογίου του Προμηθευτή (ανταγωνιστικό σκέλος) με το οποίο τιμολογείται ο δικαιούχος.

2. Για το κλιμάκιο τετραμηνιαίας κατανάλωσης από 1201 έως 5000kWh, το 70% της κατανάλωσης λαμβάνει έκπτωση 70%, δηλαδή από 1201 έως 5000 kWh παρέχεται συνολικά έκπτωση 49% επί του ισχύοντος τιμολογίου του Προμηθευτή (ανταγωνιστικό σκέλος) με το οποίο τιμολογείται ο δικαιούχος.

3. Για το κλιμάκιο τετραμηνιαίας κατανάλωσης από 5001 έως 10.000kWh, το 50% της κατανάλωσης λαμβάνει έκπτωση 70%, δηλαδή από 5001 έως 10.000 kWh παρέχεται συνολικά έκπτωση 35% επί του ισχύοντος τιμολογίου του Προμηθευτή (ανταγωνιστικό σκέλος) με το οποίο τιμολογείται ο δικαιούχος.

4. Για το κλιμάκιο τετραμηνιαίας κατανάλωσης από 10.001kWh και άνω, δεν παρέχεται έκπτωση, δηλαδή εφαρμόζεται η ισχύουσα τιμή του τιμολογίου του Προμηθευτή (ανταγωνιστικό σκέλος) με το οποίο τιμολογείται ο δικαιούχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: