28.1.15

Σταθάκης: Η επόμενη ημέρα θα είναι για όλους τους Έλληνες...

BINTEO & ΦΩΤΟ...
Στους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η νέα ηγεσία του υπερ-υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού αναφέρθηκε κατά την τελετή παράδοσης και παραλαβής ο νέος υπουργός Γιώργος Σταθάκης.

«Είμαστε πιο προσανατολισμένοι στα μικρά και τα μεσαία έργα και...
όχι στα μεγάλης κλίμακας, καθώς και στην ιδέα ενός προγράμματος δημοσίων επενδύσεων το οποίο θα έχει σαφέστερες περιβαλλοντικές αναφορές. Θέλω να ευχαριστήσω το σύνολο της ηγεσίας του υπουργείου τα τελευταία 2,5 χρόνια και η επόμενη ημέρα θα είναι μία ημέρα, όπως ειπώθηκε, για όλους τους Έλληνες και όχι μόνο για εμάς».

Σκρέκας: Να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ

Μίνι απολογισμό της θητείας του στο υπουργείο Ανάπτυξης έκανε κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής ο απελθών υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

«Η νέα ηγεσία παραλαμβάνει ένα υπουργείο το οποίο πρόσφατα ψηφίσαμε και τον νέο νόμο ΕΣΠΑ ώστε να μη χαθεί ούτε στιγμή από τη νέα κυβέρνηση, ούτε ένα ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ, 26 δισ. ευρώ για την επόμενη προγραμματική περίοδο είναι έτοιμα να μπούνε στην ελληνική οικονομία. Ηδη έχουμε απορροφήσεις 150 εκατ. ευρώ ως προκαταβολές για έργα συνεχιζόμενα, άρα πολύ γρήγορα μπορούν τα έργα που είναι σε εξέλιξη να συνεχίσουν και πολύ γρήγορα μπορεί να γίνει η εξειδίκευση των νέων προγραμμάτων. Και αυτά τα χρήματα να μπούνε στην οικονομία και να βοηθήσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να βοηθήσουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας και άρα την ανάπτυξη», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σκρέκας.
Δείτε το βίντεο, ΕΔΩ...

πηγη real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: