11.1.15

Θεοδωράκης: «Είμαστε όλοι Γάλλοι, είμαστε όλοι σκιτσογράφοι και δεν φοβόμαστε»...



Το σχέδιο του Ποταμιού για την 26η Ιανουαρίου, την επόμενη των εκλογών, και τον Οδικό Χάρτη που ακολουθεί στη διαδρομή, από την ίδρυση του Ποταμιού μέχρι σήμερα στο πολιτικό σκηνικό, περιγράφει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε...
συνέντευξη του στο Έθνος της Κυριακής.


«Ούτε αντιπρόεδρος θέλω να γίνω ούτε κομματικό στρατό έχω. Η διαπραγμάτευση λοιπόν..(με το πρώτο κόμμα) όταν έρθει η ώρα θα γίνει για την ταμπακιέρα», δηλώνει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού ο οποίος εκφράζει τη βεβαιότητα ότι το κόμμα του θα είναι η τρίτη δύναμη.

«Είμαστε όλοι Γάλλοι, είμαστε όλοι σκιτσογράφοι και δεν φοβόμαστε», λέει ακόμη με αφορμή την απίστευτη τραγωδία στο Παρίσι.

«Ξαφνιάστηκα κι εγώ από την ακροδεξιά ρητορική του Αντώνη Σαμαρά. Ήταν τουλάχιστον ατυχής η σύνδεση του μεταναστευτικού με το έγκλημα στο Παρίσι. Ο μετανάστης και ο πρόσφυγας δεν είναι εχθρός, είναι σύμμαχος αρκεί να ξέρεις πώς θα του συμπεριφερθείς. Τα γκέτο και η περιθωριοποίηση γεννούν τα προβλήματα και όχι το χρώμα του δέρματος ή η θρησκεία. Από την άλλη όμως υπάρχει και η ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό. Ζητάει ανοιχτά σύνορα, θέλει να φύγει η Φρόντεξ… Αυτές είναι επικίνδυνες πολιτικές. Δείχνουν άγνοια και δημιουργούν φόβο στους πολίτες» προσθέτει.

«Για μας η Ευρώπη και το ευρώ είναι αδιαπραγμάτευτα. Κοινωνικό κράτος με ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για όλες τις πραγματικά φτωχές οικογένειες και προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα. Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της παραγωγής και των εξαγωγών. Τα λεφτά του κόσμου στις τράπεζες δεν είναι των κομμάτων και των μαθητευόμενων μάγων της πολιτικής. Δικαιοσύνη και ασφάλεια παντού» εξηγεί ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο κ. Θεοδωράκης κάνει δε λόγο για «τα επαγγελματικά στελέχη της Κουμουνδούρου, της Συγγρού, της Χαριλάου Τρικούπη… Κομματικά στελέχη δηλαδή που πληρώνονται από το κόμμα, δηλαδή από το κράτος και η επιτυχία του κόμματος καθορίζει την επιτυχία της ζωής τους»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: