8.1.15

Η Λεπέν ζητά επαναφορά της θανατικής ποινής...


«Η θανατική ποινή θα πρέπει να υπάρχει στο νομικό μας οπλοστάσιο». Με αυτά τα λόγια η Μαρί Λεπέν άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στη γαλλική κοινωνία.

Μιλώντας στο...
γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο « France 2», η ηγέτιδα του FN, δήλωσε ότι σε περίπτωση εκλογής της θα προτείνει δημοψήφισμα για την επιβολή της θανατικής ποινής.

«Προσωπικά πιστεύω ότι η θανατική ποινή θα πρέπει να υπάρχει στο νομικό μας οπλοστάσιο. Πάντοτε υποστήριζα ότι πρέπει να δοθεί στους Γάλλους πολίτες η δυνατότητα να εκφραστούν ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα.

Δεν πρέπει να φοβόμαστε να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους: Η επίθεση στα γραφεία του Charlie Hebdo, ήταν επίθεση στο όνομα του Ισλάμ. Τελείωσαν τα περιθώρια για άρνηση και υποκρισία. Η αντίθεση μας απέναντι στις ισλαμιστικές επιθέσεις πρέπει να ακουστεί δυνατά και καθαρά», δήλωσε η Λεπέν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θανατική ποινή στη Γαλλία εφαρμοζόταν μέχρι το 1977, με τον Χαμόντα Τζαντούμπι να είναι ο τελευταίος καταδικασθέντας. Η ποινή καταργήθηκε επί προεδρίας του Φρανσουά Μιτεράν, στις 9 Οκτωβρίου του 1981.

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: